Kezdőlap Hírek Építészet Minimalista rezidencia

Minimalista rezidencia

71
0
Lap Pool House

Az Aristides Dallas építészei beágyazták az „Lap Pool House-t” a görögországi Tinos-sziget zord tájába. A sziget jellegét alkotó geofizikai jelenségekből merítve a minimalista rezidencia a kő és a levegő hatásának újraértelmezése.

A betonház ötvözi a nyitott lakótereket, amelyek kiterjedt kilátást nyújtanak a természetes környezetre, míg a magánterek, például a hálószobák, teljesen védettek maradnak.

Lap Pool HouseAz aristides dallas építészei a görög sziget üregekből és párkányokból álló tájából merítették az „Lap Pool House-t” mint épületet, amely alkalmazkodik a környező domborzatához. Lap Pool HouseUgyanakkor az otthon kifejezetten látható marad anyagszerűségének köszönhetően, amely főleg betonból áll, és a projekt repedésként jelenik meg a természetes terepen. A tartózkodási hely egyensúlya az expozíció és az introverzió között a funkciójuktól függően, míg a hosszúkás medence a folyékonyság érzetét kelti.

Lap Pool HouseA lineáris úszómedence a domb pereme felé nyúlik, ahol a ház található, és a sziklás környezet folyékonyságának érzetét kelti. A medence funkciója az épület finoman történő kettéosztása, elválasztva egy hálószobás lakosztályt a ház többi részétől.

Lap Pool HouseFélig szabadtéri terasz köti össze a két részt, az egész épület tetején lévő egyetlen betonlapnak köszönhetően védve van az elemektől. Csak a két hálószoba terjed ki a tetőn kívülre, és a tetőablakok sorozatának köszönhetően bőséges természetes fényt kap.