Kezdőlap Hírek Építészet Pihenés és kaland a hegycsúcson

Pihenés és kaland a hegycsúcson

804
0
Raspberry Patch Estate

Még a díjnyertes filmrendező, Barry Sonnenfeldnek is szüksége van néhány trükkre, hogy lenyűgözze családját és barátait a Telluride-n található hegytetőn lévő saját tanyáján.

“Mindenki imádja. Tom Cruise, Will Smith, már mind jártak itt” – nyilatkozta Patrick Pelisson, a Telluride Properties brókere, aki jelenleg 13.25 millió dollárért hirdeti az ingatlant.

Raspberry Patch EstateA hozzá tartozó túra útvonal csupán 500 méter, de igazán kalandos az erdők és patakok mentén. A hívogatóan Raspberry Patch Estate-nek is nevezett ingatlan nem szűkölködik egyéb szórakozási lehetőségekben sem, Telluride sípályái csupán 10 perc autóútra vannak, a város pedig 15 percnyire, ha vásárolgatni támadna az embernek kedve.

Raspberry Patch EstateAhogy egy filmrendezőtől várnánk, a ház belseje igazi mestermű, a 16 üléses, 4K-s digitális kivetítővel, a kis és nagy gyerekek számára a játékszobával, ahol található biliárd asztal, ping-pong és pinball.

Raspberry Patch EstateHa úgy van kedvünk, csak üldögéljünk a lenyűgöző nappaliban a kandalló előtt, ahonnan hatalmas ablakok kínálnak zavartalan kilátást a 4200m-es Wilson hegyre, a San Sophia Ridge-re, a Gold Hillre és a távolban Utah-ra. A naplementét nézve biztosan elakad a szavunk.

Raspberry Patch Estate“Mindig változik a látvány, ami igazán különlegessé teszi. Soha nem unod meg” – nyilatkozta Pelisson.

Raspberry Patch EstateA 67 éves Sonnenfeld, akit leginkább a The Addams Family, a Men in Black trilógia, a Get Shorty és a Wild Wild West tett híressé, 1998-ban vásárolta a házat. Az elmúlt hét évben itt éltek feleségével, akit általában Sweetie-ként emleget.

Raspberry Patch EstateMichael Fuller, kolorádói építész tervezte és 1994-ben fejezték be az építkezést. A 62.5 hektáron erdők között elterülő telek és ház olyan szomszédsággal bír, mint a komikus Jerry Seinfeld vagy Meg Whitman, a Hewlett Packard korábbi vezérigazgatója. 2015-ben Oprah Winfrey is fizetett 14 millió dollárt a közelben egy síházért.

Raspberry Patch EstatePelisson szerint az eredeti főépület 325m2-es volt és három hálószobával rendelkezett. 2002-ben Sonnenfeld hozzáadta még a dupláját, így ma az épületben található kilenc lakosztály, 11 főrdőszoba és egy két hálószobás vendég- vagy személyzeti lakrész.

Raspberry Patch EstateA Raspberry Patch Road vezet a Highway 145-tól a hegyekbe egészen a bejáratáig ennek a fa és kő épületnek. Az eredeti főépület a másik azt körbevevő fölé épült, hogy ne zavarja a 360 fokos kilátást.

A ház fókuszpontja a hatalmas üvegezett nappali és étkező. Drámai fagerendák támasztják a fával kirakott mennyezetet. A szoba beleolvad a nyitott konyhába, ahol egy kettős konyhasziget is található a kötetlen, családi vacsorákhoz. A lépcsők a főépület alacsonyabb szintjére vezetnek, ahol megtalálható a hét hálószoba, közte egy kényelmesen tágas fő lakosztállyal.

Az otthonosan berendezett irodában vetette papírra Sonnenfeld legújabb könyvét, melynek címe Barry Sonnenfeld, Call Your MotherÉ Memoirs of a Neurotic Filmmaker. Mint ahogyan más szobákból is, az ajtó egy lenyűgöző kilátást biztosító teraszra nyílik.

A ház egy másik szintjén található a beltéri jakuzzi. Néhány lépéssel odébb, kint pedig a naplementére néző tűzrakóhely, amfiteátrum stílusú kő ülőhelyekkel.

Hogy milyen Telluride-n élni? A vezérigazgató azt nyilatkozta róla: “Csodálatos, főleg ha semmit sem csinálsz. Én nem síelek, nem mászok hegyet. Megsétáltatom a kutyát és olvasgatok. Vagy éppen egy memoárt írok.”