Kezdőlap Hírek Építészet A Sagrada Familia végre megkapta az építési engedélyt 137 év várakozás után

A Sagrada Familia végre megkapta az építési engedélyt 137 év várakozás után

1008
0

Miután 137 éven át illegálisan építették ezt a lenyűgöző épületet, Gaudí Sagrada Familiája végre hivatalosan is elkészülhet. A várható befejezés 2026.

Sagrada Familia Barcelona

Először 1885-ben adták be a kérelmet, három évvel azután, hogy építeni kezdték a bazilikát. A kérvényt a tervrajzok kísérték, amelyeket maga Gaudí írt alá, azonban sosem érkezett válasz rá. A hatóságok csupán 2016-ban fedezték fel ezt a hiányosságot, tehát az elmúlt 100 évben illegálisan szépítgették az épületet.

Sagrada Familia Barcelona
Az építésért egy alapítvány felelős, az engedélyek pedig 4,6 millió euróba kerültek. A La Sagrada Familia Barcelona egyik legnagyobb turistaszenzációja, évente négymillió ember látogatja meg.
Az egyezségnek megfelelően az alapítvány költségei közé tartoznak majd a kiadási költségek is, valamint metróvonalat is építenek a bazilikához, hogy ne váljon a környék túlzsúfolttá.

Az építkezést Gaudí eredeti modelljei és rajzai alapján folytatják, azonban rengeteg anyag elveszett egy tűzben, a 30-as években. Amennyiben a bazilika 2026-ra elkészül, Gaudí halálának századik évfordulóját is jelzi majd.

Sagrada Familia Barcelona