Kezdőlap Hírek Építészet Solarluxus

Solarluxus

2003
0

A New York-i építész iroda, a Yuji Yamazaki Architecture (YYA) áll a Kudadoo Maldives Private Island dizájnja mögött, amit tavaly év végén nyitottak meg Lhaviani Atoll-ban a Maldív-szigeteken.

Kudadoo Maldives Private Island

A fenntarthatóságra fókuszáló exkluzív üdülőhelyre a lenyűgöző fotovoltaikus tető hívja fel a figyelmet. A tervek készítése során a YYA a napelemeket a sziget dizájnjába akarta foglalni, remélve, hogy ezzel bemutatják, milyen lehetőségek rejlenek a fenntartható turizmusban.

Kudadoo Maldives Private Island
„Hagyományosan a napelemeket elrejtik a Maldív-szigeteken, és nincs semmilyen más funkciójuk az energiatermelésen felül, ám Kudadoo-ban a fotovoltikus tető szándékosan látható és a hely meghatározó látványossága” – mondja a cég. „A napelem koncepciójának ugyanolyan informatívnak és meggyőzőnek kellene lennie, amilyen hatékony.

Kudadoo Maldives Private Island

A látogatók egy pillantás alatt felmérhetik a napelemes tető méretét, majd megérthetik az ellátott üdülőhely mérete közötti kapcsolatot.

Kudadoo Maldives Private Island

Ahogy közelebb érsz, az épület dizájnja felfedi geometrikus jellegét, amely nemcsak az energiatermelést maximalizálja, hanem ugyanakkor minimalizálja az energiafogyasztást, azáltal, hogy a lehető legtöbb napfény jut át a panelek között, így jelentősen csökkentve a mesterséges fény szükségességét.”

Kudadoo Maldives Private Island
A 320-kWp napelem rendszer a Kudadoo Islanden elég energiát termel, hogy elássa a teljes 3 hektáros szigetet bármilyen kiegészítő energiaforrás nélkül. Ezen felül, a várakozások szerint a rendszer telepítésének költségei mindössze öt év alatt meg fognak térülni.

Kudadoo Maldives Private Island
A sziget fa szerkezete, beleértve az összes rezidenciát, öko-tudatos alapanyagokból épült, mint például a fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa Kanadából, Új-Zélandról és Indonéziából. A szigetek emellett olyan passzív ház tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a rengeteg természetes napfény, természetes szellőzés, míg vízi villák privát kültéri teraszait úgy lett tervezték, hogy több mint az 50%-uk árnyékban legyen napközben legalább öt órán át.


Egy és kéthálószobás apartmanok érhetőek el a vendégek számára a homokos lagúnán. Minden privát villa nyitott elrendezésű, és tartozik hozzá egy king-size ágy, tágas társalgó, nyitott fürdőszoba, kézzel készült bútorok, tölgypadló, öko-hűtőrendszer, hatalmas kültéri terasz megszakítatlan kilátással a tengerre, privát feszített víztükrű medence és egy komornyik.

Kudadoo Maldives Private Island
Az üdülőhelyen emellett egy hatalmas közös medencével és szabadtéri dokkal, étteremmel, bárral és borospincével rendelkezik.

Kudadoo Maldives Private Island

A vendégek étkezhetnek a villájukban, vagy meglátogathatják a helyi kulináris nevezetességeket, beleértve a közeli 5.8 Undersea éttermet. A helyi kikapcsolódást jelentő tevékenységek közé tartozik a búvárkodás, a vitorlázás, a halászat, a kirándulások és a vízi sportok.

Kudadoo Maldives Private Island
Nem túl meglepő módon, nem olcsó mulatság a Kudadoo-ban megszállni. Az árak egy éjszakára két fő részére az egyszobás apartmanban négy ezer dollártól indul.

Kudadoo Maldives Private Island

Kudadoo Maldives Private Island