Kezdőlap Hírek Dizájn Star Wars szuperjacht birodalmi lépegetővel

Star Wars szuperjacht birodalmi lépegetővel

1286
0
Star Wars

Amit Rob Armstrong, kreatív igazgató csupán kedvtelésből kezdett, az végül a Thirtyc jacht tervezőinek éves hagyományává nőtte ki magát.

Star WarsA brit cég minden évben tervez egy Star Wars témájú jachtot, karakterekkel és űrhajókkal a fedélzetén. Idén a nem hivatalos Star Wars nap (May the 4th Be With You, azaz május 4-én) a Thirtyc kiadta legújabb Star Wars karakteres jachtját.

Star Wars“Az elsőt akkor készítettük, amikor 2015-ben megnyitottuk a stúdiót” – nyilatkozta Armstrong. “Úgy éreztük, hogy hoznunk kell némi vidámságot az iparágba. A legtöbbünk ismerte a Star Wars-t még gyerekkorunkból, így jó mókának tűnt, aztán elég komoly szuperjacht projektté nőtte ki magát.”

Star WarsNem mindennapos látvány Darth Vader vagy a birodalmi rohamosztagosok látványa a millió dolláros fedélzeten. Vagy akár ha Leia hercegnő vagy éppen Chewbacca hajózik el előttünk.

Star WarsElőször sok dicséretet kapott a cég szeszélyes, ám rendkívül reális munkájáért. “Ahogy hatással volt az emberek képzeletére, elkezdték kérni, hogy az ő hajóikat is használjuk” – nyilatkozta Armstrong. Hamarosan a Star Wars járművek, mint a Birodalmi Lépegető vagy a Csillagromboló is megjelent a szuperjachtok hátsó fedélzetén.

Star WarsA legújabb szuperjachtok vagy a Birodalom vagy a Lázadók járműveit szállítják és Armstrong nagyszerű tengeri fotósokat kért fel, hogy képeket készítsen róluk. A ThirtyC csapata szeretné, ha a képek amennyire csak lehet, realisztikusak legyenek, fontos hogy a fény hogy esik a jachtokra és a figurákra.

“A képek kompozíciója a Star Wars témában készül, kellékeket és járműveket is felhasználva” – nyilatkozta Armstrong. “Néhány karaktert 3D-ben modelleztek a kép kedvéért. Szeretnénk, ha az árnyékok is hűen jelennének meg a hajókon.”

Star WarsAz idei Star Wars hajók listáján olyan járművek szerepelnek, mint a Pascoe SY9 Beachlander, a Hodgdon 10.5m-es Venetian Timo Tender, a Cockwells Titian Tender, a Wally Tender 48 vagy a Vandal 14m-es Open Chase Boat.

Star WarsArmstrong szerint az éves hagyomány igazi csapatépítő a cég számára, az iparnak pedig megmutatja, mennyire kreatív tud a Thirtyc csapata lenni. “Célunk az, hogy az emberek kétszer is megnézzék, mert nem tudják, igazi-e vagy nem.”

Annyira népszerű lett a Star Wars hagyomány a Thirtyc-nél, hogy kiegészítették portfóliójukat néhány más filmes témával, mint a Game of Thrones, a Szellemirtók, a Vissza a jövőbe és tavaly a holdraszállás évfordulójával. Az Apollo űrkapszulát Luna 115m-es felfedező jachtjának a helikopter leszállóján állították fel.

Star WarsArmstrong szerint a csapat már a jövő évi Star Wars témát tervezi. “Minden évben kihívás, hogy új megközelítésből mutassuk be a közönségnek és barátoknak. Ötletelünk, ahol minden elképzelést meghallgatunk.”