Kezdőlap Hírek Hajók Tengeri Shelby Daytona

Tengeri Shelby Daytona

1161
0
Strand Craft V-8 Daytona GT

Vannak a jet-skik, meg van a Kurt Strandtengeri vadállata. Az amerikai Strand Craft feje, az elismert jachttervező bemutatja az iparág első V-8 motorral hajtott vízi járművét.


Itt az új Strand Craft V-8 Daytona GT! A több mint öt éve készülő, veszedelmes jet-ski „egyesíti az erőt és a sebességet”, és határtalan izgalmakat ígér. Kurt Strand jet-skije egy nyílt tengeri Shelby Daytona. Bár eddig kevés részletet árult el a járműről, az eddig megosztottak alapján is van okunk a lelkesedésre.

Strand Craft V-8 Daytona GTAz vizek Daytonája egy sportkupé karcsú sziluettjével rendelkezik, és enyhén szólva is impozáns. A vaskos jármű, amelyet valószínűleg üvegszálból vagy alumíniumból fognak megépíteni, közel 17 láb hosszú és 5 láb széles, és 1250 fontot nyomhat. Egyszóval jóval nagyobb és nehezebb, mint egy átlagos jet-ski.
Strand Craft V-8 Daytona GTRáadásul erősebb is. Akárcsak egy amerikai izomautót, a Daytonát is egy ütős V8-as hajtja. A 6,2 literes alumínium motor kompresszoros lesz, ami még nagyobb teljesítményt biztosít, bár a maximum sebesség egyelőre nem tudható. Annyi biztos, hogy a jármű könnyedén szeli majd a hullámokat.
Strand Craft V-8 Daytona GTA vezérlőegységen egy nagy, 15 hüvelyk átmérőjű érintőképernyő található, amelyen a motor összes funkcióját kezelni tudjuk. A jet-ski egy prémium hangszórórendszerrel is fel van szerelve, így a zenehallgatás külön élmény, az ülés alatti hűtődobozban pedig frissítőket tárolhatunk. A többi holmit az elülső tárolóba pakolhatjuk.
A jet-ski a luxus nevében készült, és megrendelőként számos elegáns funkció és jellemző közül válogathatunk. A szénszálas karosszéria, a fa betétek, az egyedi pótkocsi és a személyre szabott megjelenés csak néhány a Strand Craft által felkínált opciók közül. Még víz alatti kamerát vagy ütéscsillapító üléseket is igényelhetünk.
Strand Craft V-8 Daytona GT„Gyönyörű, erőteljes és fényűző. Ez a három jelző inspirált az új vízi jármű koncepciójának megtervezésekor”- mondja Strand. „Olyan modellt akartam megalkotni, amely az erőt és a sebességet a Strand Craft-modellek kecsességével és eleganciájával házasítja össze.”
A Strand Craft még nem tüntette fel a Daytona árát, de magabiztosan hirdeti, hogy „te megálmodod, mi megépítjük”. Remélhetőleg hamarosan kiszúrhatunk néhány varázslatos jet-skit a hullámok között.