Kezdőlap Hírek Építészet Tengeri sünök az Arab sivatagban

Tengeri sünök az Arab sivatagban

1117
0
Buhais Geológiai Park

A nemrégiben átadott Buhais Geológiai Park szokatlan, mégis jól beleillik az Egyesült Arab Emírségekben található Sharjah robusztus sivatagi tájának látképébe. A projektet a helyszínen talált fosszíliák ihlették, így kaptak az épületek tengeri sün formát.

Buhais Geológiai Park

A Buhais Geológiai Parkot a brit Hopkins Architects tervezte és egy korábbi tengerfenék helyén, al-Madam Plain közelében épült. A helyszínen 65 millió évnél régebbi tengeri maradványok, valamint kő-, bronz- és vaskori ősi temetkezési helyek találhatók.

Buhais Geológiai Park

A projekt öt, különböző méretű kerek épületből, valamint egy kiegészítő, szervízépületből áll. Jellegzetes megjelenésüket az azokat fedő acél panelek biztosítják.

Buhais Geológiai Park

“A podok geometriája a helyszínen talált maradványok formáit követi, az így kapott tipológiák pedig a Centrum különböző funkciójához lettek méretezve” – nyilatkozta a Hopkins Architects. “Hogy a meglévő állatvilágra és környezetre a lehető legkisebb hatással legyen, az építmények előre gyártott beton elemekből állnak, melyek a vasbeton alapokon keresztül csak egy kis részen érintkeznek a talajjal.

Buhais Geológiai Park

A Buhais Geológiai Parkban található kiállítások a régió különleges geológiai képződményeit mutatja be. Található itt ezen kívül még színház és csodálatos kilátással rendelkező kávézó is.

Buhais Geológiai Park

A látogatók megismerhetik a helyi köveket és fosszíliákat a számos interaktív kiállításon keresztül, valamint olyan folyamatokat tanulmányozhatnak, mint a korábbi óceán eltűnését és a mészkőhegységek kialakulását.

Buhais Geológiai Park

A parkhoz egy tanösvény is tartozik, mely a környező hegyek, kilátó területek, valamint a természetes kövek, ősi temetkezési helyek megismerésére hívja a látogatókat.

Buhais Geológiai Park

A Buhais Geológiai Park a Sharjah Környezet- és Természetvédelmi Hatóság megbízásából készült. A Hopkins Architects pedig már az Al Qurum Mangroves & Turtles Interpretive Centre nevű projektjén dolgozik, melyet 2020-ban terveznek átadni.