Kezdőlap Hírek Autók Ujjlenyomatomat a Porschémra

Ujjlenyomatomat a Porschémra

750
0
Exclusive Manufaktur

Napjaink luxus sportautóinak vásárlói megszokták, hogy rengeteg fényezés, bőrbelső és más látványkiegészítő között válogathatnak.

Exclusive Manufaktur Nincs ez másként a Porsche 911-es esetében sem, a stuttgarti mérnökök azonban most szintet lépve valami olyat találtak ki, ami elhomályosítja az eddig megszokott verseny csíkozásokat és feliratokat.

Exclusive Manufaktur
A Porschénél ugyanis mostantól potom 7500 euróért (kicsit több mint 2,6 millió forint) a saját ujjlenyomatunkat is rányomtatják az autó orrára. Ráadásul mivel a technikai igényességükre méltán büszke márkáról van szó mindezt egy teljesen új technológia használatával teszik. Míg korábban csak festéssel, esetleg nyomtatott fóliával tudták volna felvinni a karosszéria elemre a megfelelő motívumot, addig most már festéktakarékosan közvetlenül az elemre nyomtathatják a mintázatot.

Exclusive Manufaktur A nyomtatás után a mintát színtelen lakkal teszik tartósabbá, majd még egy polírt is kap, mielőtt az elem felkerülne az autóra.

Exclusive Manufaktur Az eljárás nehézsége miatt egy nagyon precíz robotot kellett fejleszteni, az Exclusive Manufaktur szakemberei azonban nem csak ezt a problémát oldották meg kiválóan, hanem természetesen az egész folyamat alatt a biometrikus adatunk kiemelt biztonságára is odafigyelnek, így az nem kerülhet jogosulatlan kezekbe.