Kezdőlap Hírek Építészet Űrterminál turistáknak

Űrterminál turistáknak

1060
0

A Virgin Galactic nemrég bemutatta a világ első kereskedelmi űrterminálját luxus várókkal. Májusban már megírtuk, hogy ha az ember unalmasnak találja az egzotikus utazásokat, akkor Richard Bransonnak köszönhetően, most már van lehetősége akár az űrbe is kiutazni. Itt elolvashatod.

Űrterminál turistáknak

Ha az ember 250 000 dollárt kifizetett egy űrrepülésre, akkor valószínűleg nem akarja utolsó perceit a Földön egy átlagos repülőtéri váróban eltölteni.

Űrterminál turistáknak
Pont ezért a Virgin Galactic megnyitotta a „Gateway to Space” néven a világ első kereskedelmi űrterminálját. A mintegy 62 ezer négyzetméternyi űrkikötő 18 000 hektáros állami bizalmi földterületen fekszik Új-Mexikóban, található itt még egy futurisztikus hangár, egy csúcstechnológiával felszerelt vezérlőközpont, és ami az utazóknak a legfontosabb: egy luxus várórész, csúcsminőségű kényelemmel, az intergalaktikus utazásuk előtt idő eltöltésére.

Űrterminál turistáknak

A terminál tehát idővel a jövő galaktikus utazásainak érkezési és indulási helyévé válhat majd.
A Foster + Partners brit építészeti cég által tervezett „Gateway to Space” egy tágas, kétszintes épület, aminek célja a maximális kényelem megteremtése. Az első emelet a „Gaia” címet viseli, ami görögül az „Anya Földet” jelenti, ez a tér különféle társalgókkal és kávézókkal van kialakítva, ahol beszélgetni és kikapcsolódni lehet, mielőtt az űrbe utazhatnánk. A „Barista Sziget” mellett az utazótársakkal alakíthatunk ki új kapcsolatokat egy finom kávé kíséretében.

A Virgin Atlantic sajtóközleménye szerint a terület „elősegíti a bajtársiasság érzetet és az elszántságot az egyes jövőbeli űrhajósok személyes küldetésének teljesítésében.” Van még egy interaktív digitális sétány is, amely bemutatja az utazók előtt álló nagyszerű expedíciót.
A második emelet a „Cirrus” nevet viseli. Ez a szint olyan operatív tereket tartalmaz, mint egy vezérlőközpont, a pilóták munkaterülete és egy eligazító központ. A tér fehér-szürke színekben fürdik, amelynek célja a „fény, a levegő és a repülés” ábrázolása.

Űrterminál turistáknak
A két szint művészileg összefonódik, és a Földről az űrbe vezető utat képviseli. A kiterjedt, padlótól a mennyezetig érő ablakok panorámás kilátást nyújtanak a környező sivatagra – ami a kopár Mars vörös színű tájára emlékeztet.

Űrterminál turistáknak
“A Foster + Partners által létrehozott „Gateway to Space” létesítmény tiszteleg a múlt által nagy becsben tartott környező ősi táj előtt, miközben az energiahatékonyság és a fenntarthatóság révén erőteljesen magában foglalja a jövőt” – mondta a Virgin Galactic.