Kezdőlap Hírek Autók Volvo PV – A városi mobilitás futurisztikus újragondolása

Volvo PV – A városi mobilitás futurisztikus újragondolása

1117
0

A Volvo által alkotott, igencsak futurisztikus kinézetű jármű nem a város legkisebb elektromos autója, de Rashid Tagirov valóban kreatív koncepciója. A modernista ötletek alapján a tervezési nyelvet a skandináv egyszerűség és funkcionalitás keveréke határozta meg. A Volvo PV tökéletes megoldás lehet a városi mobilitásra és a belvárosi közlekedésre.

Volvo VP

Képzeljük el, hogy a jövőben már nincs szükségünk közösségi járművekre vagy magánszállításra, csak egy olyan járműre, amely alkalmas minden szállítási igény kielégítésére. A Volvo PV-t nem kell megvásárolnunk, ehelyett különféle típusú előfizetéseken keresztül érhetjük el. Rövid és hosszú távú előfizetések közül lehet választani.

Volvo VP

Egyik opció, hogy a jármű korlátozott ideig egy felhasználóhoz tartozik, így a mai közösségi autózáshoz hasonlóan tudjuk használni a járművet. A másik opció a „robotaxi”, ami a taxizás lehetőségét hivatott kiszolgálni, azaz egy rövid utazás erejéig használjuk csak az autót, amíg eljutunk A-ból B-be. A harmadik és egyben utolsó opció, hogy családi előfizetésben kérjük az autót, ilyenkor a jármű korlátozott ideig több felhasználóhoz tartozik, akik szabadon használhatják azt.

Volvo VP
A művészet, a formatervezés és az építészet jelentős változásait mindig a társadalmi vagy technológiai forradalmak eredményezték. Az új teljesen automatizált kisméretű autó közösségi megosztásának architektúrája hatással lesz azok funkcióira is. Az összes haszontalan belső alkatrész eltávolításával az emberek sokkal több helyet kapnak a beltérben, mint korábban, még a kisautók szegmensében is. Minden műszaki alkatrészt, például az akkumulátorokat, érzékelőket és más összetett technikai komponenseket integrálják a gépjárműbe, ami teljesen új külsőt teremt a terméknek.

Volvo VP
Talán a legdrámaibb különbség és vitathatatlanul egyedülálló tulajdonsága az adaptálható üléspozíció; a felhasználónak lehetősége van eldönteni, hogy milyen irányba nézve és milyen pozícióban szeretne utazni. Lehet, hogy rövid távolságokra álló helyzetben kényelmesebbnek találja, mint a hosszabb utazásokhoz javasolt, fekvő helyzetben. Azonban a beltérben végrehajtott pozíciónk változtatásával nem csak a jármű belsejét alakítjuk át, hanem mivel a fejtámlák a hátsó lámpákhoz vannak csatlakoztatva, így a jármű üléseinek mozgatásával változtatjuk az autó külső megjelenését is.

Volvo VP
Ez kétségtelenül egy merész és gyönyörűen kivitelezett koncepció, amely minden bizonnyal változást hozna a sűrűn lakott városok utazási rendszerébe.