Az osztrákok kedvelt étele a laktató sajtos nokedli, avagy Käsenockerl, amelyet általában forró vasserpenyőből fogyaszthatunk, zöldsaláta kíséretében.
Íze a felhasznált sajtok függvénye, ezért igen változatosan készíthető.
Az elkészítés menete:
A lisztet a tojásokkal, a sóval és vízzel gyúrjuk homogén tésztává (az egészet egy evőkanállal jól keverjük össze).
A tésztát nokedliszaggatóval (vagy késsel nedves deszkáról) szaggassuk a lobogó, sós vízbe.
Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére, rétegezzük hőálló tálba: egy réteg galuska, egy réteg sajt és így tovább.
Szórjuk meg reszelt sajttal és forró sütőben pirítsuk addig, amíg a teteje barna színt nem kap.
A hagymát vágjuk finomra, egy kis vajon pirítsuk barnára, majd öntsük a sajtos galuska tetejére.
Hozzávalók
250 g liszt
2 tojás
1,5 dl víz
100 g reszelt sajt
1 kisebb hagyma
vaj
egy csipet só
Könnyű zöldsaláta illik hozzá.
Jó étvágyat!