Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Virtuális gasztroutazás Ausztriában – Sajtos nokedli

Virtuális gasztroutazás Ausztriában – Sajtos nokedli

1191
0
Sajtos nokedli

Az osztrákok kedvelt étele a laktató sajtos nokedli, avagy Käsenockerl, amelyet általában forró vasserpenyőből fogyaszthatunk, zöldsaláta kíséretében.

Sajtos nokedliÍze a felhasznált sajtok függvénye, ezért igen változatosan készíthető.

Az elkészítés menete:

A lisztet a tojásokkal, a sóval és vízzel gyúrjuk homogén tésztává (az egészet egy evőkanállal jól keverjük össze).
A tésztát nokedliszaggatóval (vagy késsel nedves deszkáról) szaggassuk a lobogó, sós vízbe.
Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére, rétegezzük hőálló tálba: egy réteg galuska, egy réteg sajt és így tovább.
Szórjuk meg reszelt sajttal és forró sütőben pirítsuk addig, amíg a teteje barna színt nem kap.
A hagymát vágjuk finomra, egy kis vajon pirítsuk barnára, majd öntsük a sajtos galuska tetejére.

Hozzávalók

250 g liszt
2 tojás
1,5 dl víz
100 g reszelt sajt
1 kisebb hagyma
vaj
egy csipet só

Könnyű zöldsaláta illik hozzá.

Jó étvágyat!