Kezdőlap Hírek Autók A Goodyear két dobogós helyezéssel ünnepli visszatérését a Le Mans-i 24 órás...

A Goodyear két dobogós helyezéssel ünnepli visszatérését a Le Mans-i 24 órás autóversenybe

656
0
Goodyear

A Goodyear lenyűgöző eredménnyel tért vissza a világ legrangosabb endurance versenyére: két Goodyear partnercsapat is dobogós helyen végzett a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Azért is különleges volt ez a hétvége, mert a versenyen láthatták újra európai sporteseményen a szurkolók a Goodyear léghajót is.
Az idei volt a Goodyear első Le Mans-i 24 órás versenye a vállalat nemzetközi motorsportba való visszatérése óta, amelyet a múlt évben éppen ezen az eseményen jelentettek be. Azóta a Goodyear Racing csapata keményen készült a francia endurance versenyre valamennyi partnercsapatával szorosan együttműködve.

GoodyearA partnercsapatok közül kettő dobogós helyezést ért el a küzdelmes, padlógázzal teljesített 24 órás versenyen. A brit JOTA csapat másodikként végzett az LMP2-osztályban, míg a francia Panis Racing csapat harmadikként ért célba. Az LMP2 a Le Mans-i verseny egyetlen olyan kategóriája, amelyben az abroncsgyártók nyíltan megmérettetnek egymással. A 24 benevezett autóból ötöt szerelt fel abroncsaival a Goodyear, a két dobogós helyezés tanúsítja a termékek jó teljesítményét és tartósságát a verseny során.