Kezdőlap Hírek Hajók A Repülő Róka

A Repülő Róka

1376
0
Flying Fox

A Flying Fox tulajdonosa mindent megtesz azért, hogy a vendégek lélegzete is elálljon, amikor felszállnak a 140m-es Lürssen fedélzetére, viszont arról is gondoskodott, hogy saját kedvére tegyen.

Flying Fox A két fedélzeten húzódó spa, a profi búvárcentrum, két helipad és a világ legnagyobb keresztirányú medencéje és egy krioterápiás centrum gondoskodik minderről, a legénység pedig korábbi olimpiai atléták és brit leszerelt katonák csapatából áll, akik gondoskodnak az ötcsillagos kiszolgálásról.

Flying Fox A jó hír az, hogy körülbelül 4 millió dollárért bárki élvezheti a Flying Fox nyújtotta luxust és élményt. A hossza teszi a legnagyobb bérelhető jachttá. 2019-ben készítették és szerelték fel minden luxussal, amit elképzelni lehet.

Flying Fox Első pillantásra a türkiz Espen Øino külseje egy hat fedélzetes hajó, viszont 12 méteres úszómedencéjén rögtön megakad a szemünk, mely a legnagyobb keresztirányú medence, melyet jachton építettek. A vendégek választhatnak a sós vagy édesvíz közül, hőmérsékletét pedig a gőzölgőtől a jéghidegig állíthatják.

Flying Fox A jacht két helikopter leszállót ajánl a tulajdonosnak és vendégeinek. A 18 méteres terület elegendő helyet biztosít a tulajdonos H174 Airbus helikopterének, kiegészülve egy 15 méteres helipaddel.

Flying Fox Az akár 12 vendég szállítására is alkalmas H175 egyike a néhány VIP modellnek a piacon. A jacht tulajdonosa pedig ezt az utazási módot szereti a legjobban.

Flying Fox Három év tervezés után magánhasználatra épült a Flying Fox, de akár bérelhető is. Tulajdonosa semmit sem szeretett volna kihagyni belőle, amit az előző két modelljéből hiányolt. Az Imperial Yachts építette meg és most kezeli a bérlést is.

Flying Fox “Az eredeti tervezési folyamat arról szólt, hogy egyensúlyt találjunk az ügyfél kívánságai és a technológiai megvalósíthatóság között” – nyilatkozta Eric Lepeingle, az Imperial eladásért és bérlésért felelős vezetője. “Nagyon örült már a gondolatnak is, hogy egy olyan jachtja lesz, mely gondosan megtervezett és technológiai szempontból is minden igényt kielégít.”

Flying Fox Puszta méretén túl a Flying Fox a technológia és luxus elegyével is lenyűgöz. A nagy napozóterasz este átalakul táncparketté, élőzenével és fine dininggal, tűzijátékkal biztosítja a legjobb kikapcsolódást. A 400m-es, kétszintes wellness spa a dizájn egyik központi eleme. A “sea lobby” fűtött mészkő padlóval és lamellás tölgy panelekkel Mark Berryman belső építész gondoskodott róla, hogy csodálatos fogadóterület várja a vendégeket. A szauna, jakuzzi és a pihenőszoba pedig minderre rátesz egy lapáttal.

Flying Fox A Flying Fox rendelkezik az első krio-szaunával, melyet jachtra telepítettek, így a spa élményét egy szinttel emeli. Az előszoba -40, a főkamra -82 fokra van beállítva. A krioterápia nagy népszerűségnek örvend az elit atléták körében az izom regenerációs hatása miatt. “Amikor a tulajdonos utazik, szereti a vízisportokat, szörfözni, búvárkodni, jet-skizni” – nyilatkozta Lepeingle. “Gyorsan fel szeretne épülni. Valamint szeretné, hogy vendégei is élvezhessék ezeket, így a jachtot úgy tervezték, hogy minden kívánságot kielégítsen.”

Flying Fox A Zen stílusú spa mellett található a búvárközpont, mely három emberes dekompressziós kamrával rendelkezik és akár 100m-ig való merülést is lehetővé tesz.

Flying Fox“Eddig a vendégek nem tudtak 50m-nél mélyebbre merülni” – mondta Lepeingle, “viszont ha szeretnék a határokat feszegetni, mi segítünk nekik, hogy a lehető legbiztonságosabb keretek között tegyék azt meg.”

Flying Fox A vendégek és a tulajdonos kényelméről 54 fős legénység gondoskodik. A sport, gym és merülési oktatók mind vagy korábbi olimpiai atléták vagy leszerelt brit katonák. A helikopterhez pilóta és mérnök is tartozik és a fedélzeti kórház, mely közvetlen 24 órás kapcsolatban áll a szárazföldi bázissal saját orvossal rendelkezik. “A legénység nagy része leszerelt katona, mert a tulajdonos úgy gondolja, ők olyan fegyelemmel és tapasztalattal rendelkeznek, mellyel egy átlagos legénység nem” – nyilatkozta Lepeingle.

Flying Fox A tulajdonos másik kívánsága egy hátsó szabadtéri konyha volt. Öt különböző típusú sütő – tandoor, pizza, barbeque és két sütőipari – és két grill, valamint egy alfresco étkező egyszerre 24 főt tud vendégül látni. A különböző igényeket öt séf elégíti ki, mindent frissen elkészítve. “Az egyik sütőbe egy egész bárány befér” – tette hozzá Lepeingle. “Kivételesek a vendéglátási lehetőségek.”

Flying Fox A PYC besorolású Flying Fox akár 25 vendég elszállásolására is képes, a legénység/vendég arány pedig 2:1. A 30m2-es fő lakosztály a fő fedélzet teljes szélességében elterül és saját szalonnal, gáz kandallóval és jakuzzival rendelkezik.

Flying Fox A Flying Fox leginkább a Földközi-tenger keleti részén hajózott, Törökország és Görögország szerepel a tulajdonos kedvenc uticéljainak listájának tetején. Tavaly télen a Maldív-szigetek északi részén járt. Jelenleg a Földközi-tengeren állomásozik, majd idén nyáron Horvátország lesz úticélja.