Kezdőlap Kiemelt A sötétben világító Excalibur Twofold

A sötétben világító Excalibur Twofold

836
0
Excalibur Twofold

A svájci óragyártó az elmúlt két évtized nagy részét arra fordította, hogy olyan anyagokat találjon, melyek az autóiparban, gyógyászatban vagy űrtechnológiában használatosak.

Excalibur TwofoldEnnek eredményeképpen soha nem látott fémkohászati kombinációkkal ellátott órák, szilíciummal továbbfejlesztett mozgóegységek és fényes kerámiából készült tokok kerültek a szebbnél szebb példányokra.

Excalibur Twofold
Az új Excalibur Twofold modell, melyből csupán 8 darabot készítettek Doger Dubuis-nak köszönhető. A márka híres leegyszerűsített dupla flying bourbillonnal ellátott órája nem egy, hanem egyből három világpremiert ért meg, mely kettős személyiségét hangsúlyozza. Az Excalibur Twofold egy modern, sci-fibe illő kinézetű fehér karóra, melynek nyitott és merész előlapja éjjel rejtélyes űrhajós felszereléssé alakul.

Excalibur TwofoldA modell 45mm-es tokja Mineral Composite Fibre (MCF) nevű anyagból készült, mely egy Robert Dubuis által kifejlesztett 99.95%-ban szilícium-dioxidot tartalmazó fehér kompozit. A mozgóegység felső lapjának kaliberének szögeit pedig úgy alakították ki, hogy éjjel a sötétben világítson. Viszont nem ez az egyetlen világító része az órának. Az Excalibur Twofold szíja egy “LumiSuperBiwiNova” nevű fluorkarbon gumiból készült, mely ugyancsak világít.

Excalibur Twofold“Az Excalibur Twofold tökéletes példája a művészeti technológiáknak és innovációnak” – mondta Nicola Andreatta, a Roger Dubuis vezérigazgatója. “Erre az innovációra fókuszálva az óra három világpremiert hozott magával, az új ultra-fehér kompozit anyagot, a kaliber fénylő szögeit és a szintén fénylő gumit a szíjon.”

A szokatlan anyagválasztás mellett a modell RD01SQ mozgóegységet kapott. Ára 276 ezer dollár.