Kezdőlap Hírek Autók Audi RS6 Kombi – sportos családapáknak

Audi RS6 Kombi – sportos családapáknak

3306
0

Semmi különös, csak egy kombi mondhatnánk, ebbe a kombiba azonban egy 48 voltos hibrid rendszerrel megtámogatott 4 literes, 591 lóerő és 800 Nm leadására képes V8 erőforrást építettek az Ingolstadti mérnökök.

Audi RS6 Kombi

Az utóbbi években az USA piacán egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a szupererős kombi autók iránt, a legtöbb gyártó azonban ennek ellenére sem jelenik meg a sportos kombi modelljeivel a tengerentúlon.

Audi RS6 Kombi

Az Audi azonban nem ebbe a csoportba tartozik, így a nemrég bemutatott RS6 Avantja 2020 második, vagy harmadik negyedévében elérhető lesz a sportos vezetést kedvelő amerikai családapák számára.

Audi RS6 Kombi
Az RS6 Avant mára fogalommá vált az Audi kínálatában. A kecses és praktikus kombi karosszéria alatt fejedelmi kényelem és versenypályára való technika várja a modell rajongóit. A sportkombi lelke pedig a motorháztető alatt lakó 48 voltos hibrid rendszerrel kiegészített duplaturbós, 4 literes, 591 lóerő és 800 Nm leadására képes V8 erőforrás, melynek segítségével a „kombink” 3,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebességét pedig csak az elektronika korlátozza le 250 km/órára.

Audi RS6 Kombi
Az igényes erőforrás mellett az Audi mérnökei a részletekre is figyeltek, így az RS6 Avant 8 sebességes, rajtprogrammal kiegészített Tiptronic váltót és természetesen állandó összkerékhajtást kapott.

Audi RS6 Kombi

A legfejlettebb, a tapadó kerékre több nyomatékot juttató Quattro rendszer teljesítményét adaptív légrugók növelik, amit a jobb kanyarvétel érdekében opcionálisan Dynamic Ride Control (DRC – az autó kereszt- és hosszirányú tengelye körüli bólintó-, illetve oldalirányú billenőmozgásokat mérsékli) sportfutóművel fejelhetünk meg.