Kezdőlap Hírek Hajók Az Hugo Boss versenyjachtja

Az Hugo Boss versenyjachtja

1003
0

Éles, tiszta vonalak, testre szabott pontosság, nem, most nem egy Hugo Boss öltönyről, hanem egy versenyjachtról van szó mellyel a német divatóriás támogatásával a brit Alex Thomson Racing vitorláscsapat a győzelmet célozta meg a 2020-2021-es világkörüli Vendée Globe vitorlásversenyen.

Hugo Boss

A 60 láb (18,28 méter) hosszú IMOCA osztályú hajót Jason Carrington az Alex Thomson Racing csapattal közösen tervezte, a 2018 óta tartó tervezési munkálatokban pedig a francia VPLP is a csapat segítségére volt. A forradalmi versenyjachtban 100 mérnök és munkás megközelítőleg 50 000 munkaórája, no meg a Hugo Boss 6,7 millió dollárja fekszik eddig.

Hugo Boss

A németek, akik egyébként a csapat előző hat versenyhajóját is szponzorálták most egy igazán high tech hajóba fektettek, az alig egytonnás szénszálas hajótestnél ugyanis a mérnökök a vízvonal alatt hidrodinamikai szárnyprofilokat alkalmaztak. A fedélzetet borító napelemek a „szárnyas hajó” teljesítményét nem növelik, ugyanakkor lehetővé teszik a generátorok elhagyását, így a csapat valóban egyetlen egy gramm fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül lesz képes körbe hajózni a földet.

Hugo Boss

„Innovatívak vagyunk, a határokat feszegetjük, nem félünk attól, hogy máshogyan közelítsük meg a dolgokat. Tudjuk, hogy ebben benne van, hogy nem mindig mi vagyunk a helyes úton, de biztosan nem félünk attól, hogy felfedezzünk olyan dolgokat, amiket korábban még senki sem fedezet fel” – nyilatkozta Alex Thomson.

A fényes fekete színben pompázó hajótest kecses vonalait még inkább kiemeli a tető, a tőkesúly és a kormánylapát rózsaszín festése, mely színösszeállítás Karim Rashid ipari tervező munkáját dicséri.

Hugo Boss

„Ez a sport többé már nem csak a hajó tervezésről és az óceáni versenyzésről szól” – tette hozzá a hajó augusztusi vízre bocsátása alkalmából a Thomson Racing ügyvezető igazgatója, Stewart Hosford. „Ez a legmagasabb színtű tervezési és mérnöki kihívás. Arról szól, hogy a minőség és a tökéletesség könyörtelen hajszolása közben minden területen a világ legjobbját nyújtsuk.”

A tervek szerint Hugo Boss versenyjachtját intenzív tengeri tesztelést követően szeptemberben a szokásoknak megfelelően megkeresztelik, hogy októberben még a világkerülő Vendée Globe előtt rajthoz álljon a Transat Jacques Vabre versenyen.