Kezdőlap Hírek Autók Bioüzemanyaggal törnek a csúcsra

Bioüzemanyaggal törnek a csúcsra

558
0
Bentley Continental GT3

A 2018-as és 2019-es lenyűgöző győzelmekre építve a luxusmárka bemutatta a fenyegető új Bentley Continental GT3-at, amely reményei szerint újabb körrekordot állít majd fel a 2021-es coloradói hegyi versenyen. 


A fekete színűre festett, szép arany elemekkel díszített versenyautó rendkívül impozáns. Ami a motorháztető alatt van, az pedig még lenyűgözőbb. A Continental GT3-at 4 literes V8-as motor hajtja majd, amely – a vállalatnál először – bioüzemanyaggal fog működni. A rendszer 550 lóerőt teljesít.
Bentley Continental GT3Az biztos, hogy a versenyautónak ekkora teljesítményre szüksége is lesz ahhoz, hogy végigmenjen a 156 kanyarral rendelkező, a tengerszint felett mintegy 4300 méter magasan végződő, híres kihívást jelentő hegyi pályán. Az új Time Attack 1 rekord felállításához az autónak kevesebb mint kilenc perc 36 másodperc alatt kell teljesítenie a Pikes Peak International Hill Climb pályát, 125 km/h átlagsebességgel.
Bentley Continental GT3Hogy ez az eredmény még elérhetőbb legyen, a Bentley munkája nem állt meg a hajtásláncnál, a versenyautó aerodinamikáját is továbbfejlesztették. A Continental GT3 a valaha Bentley-re szerelt legnagyobb hátsó szárnyat és egy szemet gyönyörködtető hátsó diffúzort kapott. A hátsó dinamika kiegyensúlyozására egy kétsíkú első splitter is rendelkezésre áll.
Bentley Continental GT3Talán a legmerészebb változtatás az volt, hogy a GT3 bioüzemanyaggal üzemel, a márka azon elkötelezettségének részeként, hogy 2030-ra teljesen elektromos hajtásúvá válik. Amellett, hogy bioüzemanyagot készítettek a Pikes Peak-i versenyautó számára, a Bentley elmondása szerint jelenleg is többféle bioüzemanyag-keveréket tesztel a fogyasztói flottája számára.
Bentley Continental GT3“Nagy örömünkre szolgál, hogy harmadszor is visszatérhetünk a Pikes Peakre – immár megújuló üzemanyaggal hajtva, Beyond100 programunk egy újabb új elemének indítóprojektjeként” – mondta Dr. Matthias Rabe, a Bentley mérnöki igazgatótanácsának tagja egy nyilatkozatban. “A hajtáslánc mérnökeink már most is kutatják mind a bioüzemanyagokat, mind az e-üzemanyagokat, amelyeket a villamosítási programunk mellett az ügyfeleink is használhatnak – a köztes lépések között pedig szerepel a megújuló üzemanyagok bevezetése a crewe-i gyárban és a vállalati flottánkban.”
Bentley Continental GT3A Bentley számára természetesen nem idegen a Pikes Peak-i siker. A márka Bentayga modellje 2018-ban felállította a vállalat első rekordját, amikor mindössze 10 perc 49 másodperc alatt ért célba. Egy évvel később az autógyártó Continental GT szériaautója újabb rekordot állított fel, több mint nyolc másodperccel megdöntve az előző évit. Most már csak az a kérdés, hogy a bioüzemanyaggal működő Continental GT3 képes lesz-e a márka harmadik és egyben utolsó rekordját felállítani. A választ a június 27-én, vasárnap kezdődő versenyen megkapjuk.