Kezdőlap Hírek Autók A Citroën helikopter inspirálta koncepcióval ünnepli centenáriumát

A Citroën helikopter inspirálta koncepcióval ünnepli centenáriumát

968
0

A 30-as abroncsok, teljes üvegezésű kabin és kijelző nélküli műszerfal igazán egyedivé teszi a 19_19 koncepciót. A Citroën ezzel a modellel ünnepli 100. születésnapját, valamint segítségével bemutatják, milyen jövő felé indulnak el az évforduló után.

19_19

A repülés inspirálta a koncepciót, hiszen egy helikoptert használtak referenciaként a tervezés során, amelyet a 70-es években fejlesztettek. Ennek eredményeképp a kabin úgy néz ki, mintha teljes mértékben üvegből készült volna, ráadásul teljesen különálló a négy keréktől.

19_19
A GoodYearrel közösen tervezett abroncsokat aerodinamikus sárvédőkkel szerelték fel, amelyek teljesen külön mozognak az autótól. Ezekben szenzorok és egy monitor is található, amelyek figyelik az időjárást és útviszonyokat, az adatokat pedig egyenesen továbbítják a hajtáslánc felé.

19_19
Méretre a 19_19 akkora, mint egy városi SUV. Az autóban a Citroën Progressive Hydraulic Cushion névre keresztelt futóművét helyezték el. A Citroën kerekeken guruló nappalinak hívja az autót, hiszen a belső tér olyan, mintha az ember otthonából emelték volna ki. A vezetőoldali ülésben hihetetlen élmény ülni, ráadásul kialakításának köszönhetően nagyon komfortos is.

19_19

A hátsó üléseket nagyra tervezték, hogy maximális kényelmet nyújtsanak. Az elől lévő utasülést relaxáláshoz találták ki, még lábtámasza is van. A hátsó ülések külön kis térré alakulnak, az itt utazók teljesen le tudnak szeparálódni a vezetőtől. A hátsó ablakokat mikroperforált felület védi, amin keresztül kilátunk az autóból, de be nem bámulhat senki.

19_19
Az elektromos motor 340kW teljesítménnyel és 800Nm nyomatékkal rendelkezik. A Citroën szerint öt másodperc alatt éri el a 62 mérföldes sebességet, egy töltésből pedig akár 800 kilométert is meg tud tenni.

19_19
Bár a 19_19 nem teljesen önjáró, a Citroën azt mondja, egészen új szintre emeli majd az utazásainkat, beleértve az autópályán és városban történő közlekedést is.

19_19

19_19