Kezdőlap Hírek Autók Cybertruck – a Tesla mindenese

Cybertruck – a Tesla mindenese

2359
0
Tesla Cybertruck

Annak ellenére, hogy a hírek szerint december elejére már túl van a 200 000 előrendelésen Elon Musk újabb és újabb bőrt szeretne lehúzni a köztudatba berobbant hatszögű Cybertruck pick up-járól, így az egy brutál utánfutót vagy lakóautót és egy kemping kivitelt is kapni fog a közeljövőben.

Tesla Cybertruck

Musk már korábban sem titkolta, hogy bizony beteg kiegészítések fognak érkezni a Cybertruck pick up-jukhoz, amiből az egyik első egy hatalmas utánfutó lett. Az Airstream stílusú utánfutó külsőre ugyanazt a monoplán dizájn filozófiát követi, mint ami a Cybertruck-ot is jellemzi. Az utánfutó vagy lakóautó belső kialakításáról azonban egyenlőre semmiféle információt sem adott ki a kaliforniai cég.

Tesla Cybertruck

Egy azonban biztos a vontatmány mérete és súlya nem lehet valami kicsi, a Cybertruck teherbírása és vontatási kapacitása ugyanis igencsak lenyűgöző. A Tesla pick up-jának 3 motoros változata például már 3 500 fonttal (1587 kilogramm) terhelhető, miközben akár 14 000 fontot (6350 kilogramm) is vontathat!

Tesla Cybertruck
Azok számára pedig, akik lemondva a nagy és nehéz lakókocsi kényelméről és vonszolásáról és inkább bemerészkednének a vadonba egy remek kemping változatot készítettek a Tesla mérnökei. A képek alapján egy sátorrésszel egészülne ki a pick up, ami nagyjából 6,5 láb (kb. 2 méter) hosszú fekvőhelyet biztosít a Cybertruck. utasai számára, míg az ágyplató eszközöknek jutna hely a tervek szerint.