Kezdőlap Hírek Dizájn “Dűnejáték”

“Dűnejáték”

1458
0

Az Oppenheim Architecture úgy tervezte ezt a golfklubbot, hogy beleolvadjon a környező sivatagba. Az 51 ezer négyzetméteres klub Aqababan, Jordániában található, és az épület szokatlan formáját betonnal beszórt ívelt elemekből áll össze.

Ayla golfklub

Az Ayla golfklub egy 465 ezer négyzetmétere szabadidőközpont fejlesztésének első fázisa Aqababan. Ha befejezték, a beruházás lakóingatlanokat, egy hotelt, kereskedelmi üzleteket fog magába foglalni, melyek mind egy 18 lyukas golfpálya körül csoportosul, amelyet Greg Norman tervezett.

Ayla golfklub
A klubházban üzletek, étterem és lounge, illetve spa is van, míg a golf akadémia beltéri / kültéri ütés elemzést kínál az étkezések és a vásárlás mellett.
Az amerikai és svájci Oppenheim Architecture a helyi dűnékre és a környező hegyekre utal a golfklub formavilágán keresztül. Hullámzó ívek jellemzik a beton héjat, amely a funkcionális terek köré hullik, egyúttal keretbe helyezi a kilátást.

Ayla golfklub
A projekt kivitelezése az európai Oppenheim iroda és a helyi munkaerő közötti tudásmegosztásnak köszönhető. Először a különleges öntési technológiát tanították meg a helyi munkásoknak, hogy ők maguk tudják elvégezni az építést, és speciális szaktudást sajátítsanak el.
Egy helyi művész szintén segített az építkezésben egy hagyományos pigmentációs technológia alkalmazásával a belső terek kialakításánál, amely a környező hegyek színeire emlékeztet.

Ayla golfklub
A napfényt a perforált acélszűrőkön keresztül engedik be – ez a hagyományos arab mashrabiyas vagy ablaktábla modern megfelelője. Az árnyékolókon háromszögletű nyílások vannak, amelyek a jordániai motívumokat hoznak létre.