Kezdőlap Hírek Órák Holdra szállt óra

Holdra szállt óra

1228
0

2019 jegyzi a holdra szállás 50. évfordulóját. Ennek tiszteletére az Omega egy 6969 darabban elkészülő karórával állt elő.

Limitált kiadású Speedmaster Apollo II az 50. évfordulóra

1969. július 21-én három amerikai asztronauta indult az ég felé az Apollo 11 küldetésben. Húsz perccel Neil Armstrong után Buzz Aldrin is kilépett a Hold felszínére egy Speedmaster karórával a csuklóján. Az Omega modell így örökké legendává vált. Fél évszázaddal később az órakészítő most bemutatta a Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Editiont.

Limitált kiadású Speedmaster Apollo II az 50. évfordulóra
A 42 milliméteres óratokot Moonshine Gold lünetta egészíti ki. Ez az anyag sokkal ellenállóbb, mint a hagyományos arany. A robusztus óra hátlapját fekete színben készítik el, amelyen gravírozva a jól ismert lábnyomot láthatjuk, valamint Armstrong híres idézetét: „Kis lépés az embernek, nagy lépés az emberiségnek.”

Limitált kiadású Speedmaster Apollo II az 50. évfordulóra
A fekete számlapon az arab számokkal jelzett 11 szimbolizálja az Apollo küldetést. A 9 óránál lévő subdial szintén ebből a különleges Moonshine Gold anyagból készült, és ha jobban megnézzük, a holdra szállás pillanatát láthatjuk rakta. A többi funkciót 3 és 6 óránál helyezték el.
A Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Editiont egy önjáró Master Chronometer 3861 óramű hajtja, amely 50 óra járástartalékkal rendelkezik. 9600 svájci frankért te is beszerezheted.