Kezdőlap Hírek Autók Egyedi Lambo 1.1 milliárdért

Egyedi Lambo 1.1 milliárdért

1327
0
Lamborghini

A torontói Grand Touring Automobiles oldalán számtalan „első tulajdonostól való, keveset futott” luxus autó között válogathatunk, olyan különlegesség, mint az órájában 590 kilométerrel (369 mérföld) 3,7 millió dollárért (1154 millió forint!) árult Lamborghini Centenario Roadster azonban még náluk is igazán ritka fogásnak számít.


A Lamborghini Centenario Roadster az olasz márka egyik, ha nem a legérzelgősebb autója. A 2017-ben bemutatkozott szupersportkocsival az alapító Ferruccio Lamborghini 100. születésnapjának akartak emléket állítani.

LamborghiniA mindössze 20 példányban gyártott különlegesség igazán finom darab. Szénszálas karosszéria, mozgatható hátsó szárny, kihegyezett aerodinamika, csillogó fekete festés mind-mind olyan műszaki megoldás, ami még egyedibbé teszi a brutális sportautót.
LamborghiniA Centenario Roadster pedig a puszta számokkal sem áll rosszul, a sportos karosszériája alá ugyanis az Aventador 6.5 literes V-12-es erőforrása került 770 lóerővel, az 1,96 kilogramm/lóerő tömeg/teljesítmény arányának köszönhetően 2.9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás sebességre, miközben a karbon kerámia fékjeinek hála 31 méter alatt áll meg 100-ról fékezve a 349 km/órás végsebességre képes szörnyeteg. Lamborghini szülinapi kiadása pedig valóban minden centet megér, hiszen a nagy sebességnél való manőverezést és stabilitást például olyan ritka műszaki megoldások is segítik, mint a hátsókerék-kormányzás, vagy a duplafedelű első spoiler. E közben a beltérben pedig vörös kárpitozás, a legkorszerűbb szórakoztató elektronikával felszerelt 10,1 collos érintőképernyő, műholdas navigáció, iPhone csatlakozási lehetőség és versenyszíntű telemetria növeli az élményfaktort