Kezdőlap Kiemelt “Fast & Furious” órája épp olyan őrült, mint amire számítanánk

“Fast & Furious” órája épp olyan őrült, mint amire számítanánk

803
0

Már 20 éve annak, hogy az első Fast & Furious-filmben Paul Walkert, Vin Dieselt és egy maréknyi pokolian vadító járgányt láthattunk a nagyvásznon tombolni. Ennek megünneplésére a Jacob & Co. egy új időmérőt dobott piacra, amelyet a szeretett, több milliárd dolláros franchise-nak és annak fenyegető autóinak szenteltek.


A limitált kiadású darab az óragyártó high-tech, nagy sebességű Twin Turbo Furious-át idézi, amelyet rengeteg utalással láttak el a 2001-es filmre. Gondoljunk csak a kockás zászlókra és az izomautókra.
Az óra egy 57 mm x 52 mm-es, textúrázott fekete karbon tokban van elhelyezve, amely 88 részből áll, beleértve a rozsdamentes acél lünettát is. A nagyméretű zafírkristályos számlapon a The Fast and the Furious című filmből származó képek, valamint a film logója díszeleg. Elöl és középen egy rajtrácslány foglal helyet, amelyet az első film két leghíresebb izomautója szegélyez: Balra Vin Diesel 1970-es Dodge Chargerje, míg jobbra Paul Walker felturbózott Toyota Suprája.
Az időmérő bonyolult belső szerkezete is vetekszik egy magas oktánszámú utcai versenyautóéval. Az órát két háromtengelyes tourbillonnal szerelték fel, amelyek 24, 48 és 180 másodperces villámgyors sebességgel forognak együtt. Ez nem csak vizuálisan feltűnő, de az órát rendkívül precízé is teszi: a többtengelyes tourbillonok kompenzálják a gravitáció hatását, bármilyen helyzetben is van a csuklód. A két járókeret között egy üzemanyag-mérőhöz hasonlóan kialakított járástartalék-jelző található.
"Fast & Furious" Ha ez nem lenne elég, az időmérő egy tizedes percismétlővel is rendelkezik. Mint egy dallamos motor, igény szerint 10 perces időközönként csengőhangokat bocsát ki az órák után és a percek előtt.
A motor eközben a Jacob & Co. kaliber JCFM05, egy kézi felhúzású szerkezet, amely elképesztő, 832 alkatrésszel büszkélkedhet. A zafírkristályos tok hátlapja remek rálátást biztosít a szerkezetre működés közben, egy újabb logóval együtt.
Máshol az óra egy oszlopkerekes monopusher kronográffal van felszerelve, hogy a gyors és őrült sprinteket időzítse, valamint egy mechanikus időreferencia mutatóval, amely úgy van kialakítva, mint egy “box tábla” a versenypályáról.
“A Twin Turbo Furious óránk természetesen illeszkedik a Fast & Furious franchise-hoz” – mondta a Jacob & Co. Benjamin Arabov vezérigazgató egy nyilatkozatban. “A Jacob & Co. már sok fontos és sikeres partnerségben vett részt, de még soha nem társultunk olyan szervezettel, amely ennyire illeszkedik a DNS-ünkhöz.”
Az 580 000 dolláros árú óra mindössze kilenc példányra limitált, és a saga legújabb filmjével, az F9-cel együtt került a forgalomba.