Kezdőlap Hírek Autók Ferrari GT Cross Concept

Ferrari GT Cross Concept

Fotók: Jean-Louis Bui -
1750
0
Ferrari GT Cross Concept

A francia tervező, Jean-Louis Bui a legendás Citroen DS vonalait újraálmodó gyönyörű Concept DS Revival koncepciója után egy újabb látványos tervvel állt elő.

Ferrari GT Cross ConceptJean-Louis legújabb alkotásában azt próbálta megfogalmazni, hogy milyen is lenne a Ferrari első SUV-ja, ha a maranellóiak ellenfelet akarnának állítani a Lamborghini Urus vagy a Maserati Levante „hobbiterepjáróinak”.

Ferrari GT Cross ConceptAz eredmény az ellenfeleinél nyúlánkabb és sportautósabb a klasszikus GT értékeit megtartó emelt hasmagasságú Ferrari GT Cross Concept Car lett.

Ferrari GT Cross Concept
Az alkotó szerint a hosszú motorháztetejével, a hatalmas légbeömlő nyílásaival és az áramvonalas sima karosszéria felületeivel a Ferrari GT Cross Concept Car a márka sportos dinamizmusának megőrzése mellett inkább egy igazi Gran Turismo mint sem egy esetlen SUV Coupé.

Ferrari GT Cross ConceptAz alkotó nem csak a forma, de a lemez alatti technika területén is az igényességre törekedett, így a kétüléses Ferrari orrmotort, összkerék-meghajtást, hatalmas kerékjárati íveket és bőséges védőpaneleket kapna annak érdekében, hogy igazi Ferrariként nem csak az aszfalton, de a terepen is minden riválisát maga mögé utasíthassa.