Kezdőlap Hírek Építészet Függőleges, önellátó város

Függőleges, önellátó város

Fotók: Luca Curci Architects -
1373
0
The Link

Az olasz Luca Curci Architects bemutatta a “The LINK” nevű függőleges városának tervét, mely amellett, hogy egy környezettudatos városi erdőnek is megfelel, kétszázezer embernek nyújt szállást. A koncepciós projekt célja, hogy a fenntarthatóság népszerűsítésével javítson az életminőségen, a smart city technológia segítségével.

The Link“A projekt célja, hogy megoldást kínáljona népsűrűség kihívására azzal, hogy kombinálja a vetikális terjeszkedést a gazdasági innovációval” – nyilatkozta a Luca Curci Architects. “Az önfenntartó városi erdő, mely szén-dioxidot nyel el és oxigént termel a tisztább levegő biztosítása és a városi biodiverzitás növekedése érdekében. Az első smart city “tudatosan orientált”, mely megakadályozza a városi terjeszkedést, energiát termel és tárol, javítja a levegő minőségét, növeli a városi biodiverzitást és egészségesebb életmódot teremt.”

The LinkA négy fő toronyból álló The Link-et úgy tervezték, hogy 1.2 millió négyzetméter zöld területtel és szintenként több, mint 2 millió növénnyel javítsa a levegő minőségét. A legmagasabb torony biztosít szállást az összes lakónak, 300 szinttel és 1200 méteres magasságával. A másik három torony 650 és 850 méter magasság között épülhetnek meg, helyt kapnak bennük az irodák, kormány részlegek, egészségügyi létesítmények és oktatási központok, köztük iskolák és egyetemek. A földszinten az infrastruktúra külső és belső dokkokat tartalmaz, ahol a turisták is beléphetnek.

The LinkA smart city mesterséges intelligencia kontrollálhatja a teljes város hőmérsékletét, a szén-dioxid szintjét, páratartalmát és a teljes megvilágítási rendszerét. A tervezők az időjárási tényezők szabályozása mellett a szolár panelek és más megújuló energiaforrások által termelt többlet energiát is tárolnának itt. Ez a rendszer a szegénységi mutatókon is javítana.

The LinkAz élelmiszer termelés és állattenyésztés is integrálásra került a hulladékmentes szabályozással, mely szintén az egészségesebb életstílust biztosítja a lakók számára, valamint a közösségek önellátóak lehetnek saját élelmiszerük megtermelésével. Minden épületben lesznek közösségi terek, fürdők, piacok, spirituális és kulturális létesítmények.

The Link