Kezdőlap Hírek Órák A Grand Seiko Godzilla témájú órája

A Grand Seiko Godzilla témájú órája

1423
0

Az eredeti Godzilla film 65. évfordulójának tiszteletére a Grand Seiko kiadott egy új titán órát, amelyet a titokzatos szörny inspirált. Nincs nagyobb globális japán figura, mint a híres szörnyeteg, amely 1956-ban kezdte meg a tévéképernyőkről ismert rémuralmát.

Grand Seiko Godzilla

Az első Godzilla filmben a lény Tokió Ginza kerületében elpusztítja a Wako üzletház felett található óratornyot, ami nem mellesleg a Seiko tulajdonában lévő áruház, és éppen a film megjelenése előtt két évvel nyitott meg. Ebben az évben ünnepli a japán márka Spring Drive szerkezete is a 20. évfordulóját, amely ezt az órát is hajtja. A limitált kiadású órából csak 650 darabot gyártanak és 12 700 eurós áron, lesz megvásárolható novembertől.

Grand Seiko Godzilla
A Spring Drive szerkezet az ütésállóságáról, nagy hőmérséklet ellenállásáról, valamint a hihetetlen nagy pontosságáról híres. A Spring Drive rendszert a Grand Seiko először 2004-ben vezette be. A szerkezet energiát termel egy kvarcszabályzóval ellátott mechanikus meghajtású erőátviteli rendszeren keresztül, ami az órabillegőhöz képest nagyobb pontosságot biztosít.
Bordó, fénysugaras mintázatú óralapot kapott, amely a Godzilla ordításaiból származó tűz sugarait próbálja imitálni, emellett díszíti a 44,5 mm-es titán óraházat. Az óraszíj cápabőrből készül és tépett piros mintázata Godzilla bőrére emlékeztetheti a viselőjét. Az átlátszó hátlapján a Godzilla fekete sziluettje látható, ahogy éppen lerombolja a filmben is látható óratornyot.

Grand Seiko Godzilla
Függetlenül attól, hogy az embert érdekli-e Godzilla világa, az óra egyszerűen fogalmazva menő külsőt kapott. A legjobb az, hogy nem úgy néz ki, mint bármi más a piacon. A Grand Seiko okosan minimalizálta az összes nyilvánvaló Godzilla filmre tett utalást az óra hátlapjára, hogy viselője ne érezze magát túl hatásvadásznak, ellentétben más popkultúrához vagy történelmi eseményekhez kapcsolódó órákkal szemben.