Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Extravagáns Wagyu Burger

Extravagáns Wagyu Burger

1184
0

Hivatalosan is megérkezett Amerika legfényűzőbb hamburgere. Ez lenne a „Black Gold” az amerikai Houstonban található H bárban rendelhető 1600 dolláros hamburger Wagyu marhahús csíkokkal, libamájjal, szarvasgombával és ha mindez még nem lenne elég, 24 karátos arannyal bevont buciban tálalják, mellé pedig egy üveg Dom Pérignon-t is adnak, hogy legyen mivel leöblíteni.


A hamburgerben majdnem fél kilónyi A5 Wagyu marhahús szerepel egyenesen Japánból, amit egy kaviárral felitatott zsemlébe helyeznek, így becsempészve még egy ínyenc hozzávalót. Texasban valójában érződik az amerikai megalománia. A mindent felülmúló extravagancia, azonban ezzel még nem ér véget: a fényűző hamburgert párosítják, hozzá illő arannyal bevont hasábburgonyával és egy 2006-os Dom Pérignon pezsgővel. Azért egy ilyen fogás mellé mégsem kérhet kólát az ember, ugye?

Black Gold
Az új menü tartja a lépést a Post Oak Hotel többi ajánlatával, ahol a nevezetes H bár található. A Houston elit részén található szálloda 3 millió dolláros borkönyvtárat, a hallban egy Rolls Royce márkakereskedést és ötcsillagos gyógyfürdőt is kínál.
Érdemes azonban ezt a magas árat más perspektívában is megvizsgálni. Ugyanezen összegért 666 In-N-Out sajtburgert vásárolhatnánk, amelyek darabja 2,40 dollárba kerül, vagy körülbelül 106 darab fél fontos Luger Burgert a híres Peter Luger Steakhouse-ból, amelyek darabjáért 15 dollárért kérnek. Érdemes megjegyezni, hogy a „Black Gold” 1600 dolláros áron még mindig sokkal olcsóbb, mint a világ legdrágább hamburgere. A Fleur Burger, mely a Hubert Keller Fleur de Lys étteremében érhető el Las Vegasban – jelenleg 5000 dollárba kerül. Az a szendvics nem tartalmaz ehető aranyat, de jár hozzá egy üveg olyan öreg Chateau Petrus, hogy legálisan kérhetne magának egy italt a bárban.