Az újonnan nyitott New York-i Nami Nori sushi étterem teljesen új, elérhető és kreatív formában kínálja sushi tekercseit. Amikor a három barát Taka Sakaeda, Jihan Lee és Lisa Limb közösen ettek a három Michelin csillagos New York-i Masa sushi étteremben, rájöttek, hogy ritkán van lehetőségük családtagokat vagy barátokat meghívni egy közös ebédre, az igen magas árak miatt. Ezért a trió összeállt, hogy elindítsák Nami Nori-t, egy nyugodt japán helyet a New York-i West Village-ben.
“Gyakran szeretnénk meghívni családtagokat, barátokat, egy közös sushi vacsorára, de ezt sajnos nem mindenki engedheti meg magának jobb helyeken, mint például a Masában, ahol fejenként 600 dollár egy menü. Ekkor jött az ötlet. hogy nem lenne nagyszerű nyitni egy éttermet, ahol valóban megoszthatjuk a sushi nyújtotta élményt barátainkkal és családtagjainkkal? Olyan dolgot akartunk csinálni, ami igazán szórakoztató és az emberek számára könnyen elérhető.” – mondta Limb.
A majdnem 100 négyzetméteres étterem kialakítását egy modern, kaliforniai tengerparti ház és a hagyományos japán lakások ihlették. Vannak fehérre festett fa asztalok, rattan székek, koptatott padlózat és faltól falig érő ablakok. A 40 férőhelyes étterem a temaki másnéven sushi tekercsre specializálódott, amelyben a friss halat, a zöldségeket és a rizst noriba csomagolják és nagyjából két falat tacoként fogyasztják.
„Általában a temakit kúp alakban vagy henger alakban szolgálják fel, de a mi ötletünk egy nyitott stílusú temaki volt, amely lehetővé teszi, hogy lássuk az összetevőket. ” – mondta Limb, az üzemeltetési igazgató.
A sok klasszikus mellett a kínálatban találhatunk különlegesebb tekercseket is. A friss lazac és paradicsomos temaki, amelyet hagymakrémmel és metélőhagymával töltöttek, Taka Sakaeda vezető séf ötlete volt. A konyha másik séfjé, Jihan Lee, aki nem mellesleg második generációs sushi-séf, különleges temaki alkotása gochujang-gal – koreai vörös paprika pasztával – fűszerezett tengeri sügérrel, reszelt jégcsapretekkel és koreai bazsalikom levelekkel készül.
A „Luxe” tekercsek összetevői között találhatunk tengeri sünt vagy akár zöldhagymás homár tempurát yuzu aioli-val. Minden tekercset lehet kérni a tetején kaviárral vagy szarvasgombával. Az étteremnek van vegán tekercs választéka is, amely többek között magában foglalja a piros miso-ban pirított padlizsánt és a ropogós bojtorján gyökér chipset. Még temaki stílusú desszertjeik is vannak, mint például a zöld teás, csokoládés jégkrém, amit kandírozott pekándióval és karamellel ízesítenek és édes ostyában szolgálnak fel.
“Az étterem nagyon világos és tágas, direkt sok természetes anyag felhasználásával és semleges színpalettával terveztük” – mondta Limb. „Ez valóban egy pihentető környezet. Mindenki ismeri azt az érzést, amikor nyaralni megy, átlépi a hotelszoba ajtaját, és azt mondja: Itt vagyok, kész vagyok pihenni. Ezt a fajta érzést, szeretnénk nyújtani a hozzánk betérő embereknek.”
A Nami Nori fő profilja a vacsora, ennek megfelelően 17:30-tól 23:00 óráig van nyitva hétfőtől szerdáig és a hét többi napján pedig egészen éjfélig, azonban vasárnap zárva tart. Jelenleg egy ideiglenes honlapjuk elérhető csak, ahol máris felvehetjük velük a kapcsolatot asztalfoglalás céljával.