Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Sushi újragondolva

Sushi újragondolva

874
0

Az újonnan nyitott New York-i Nami Nori sushi étterem teljesen új, elérhető és kreatív formában kínálja sushi tekercseit. Amikor a három barát Taka Sakaeda, Jihan Lee és Lisa Limb közösen ettek a három Michelin csillagos New York-i Masa sushi étteremben, rájöttek, hogy ritkán van lehetőségük családtagokat vagy barátokat meghívni egy közös ebédre, az igen magas árak miatt. Ezért a trió összeállt, hogy elindítsák Nami Nori-t, egy nyugodt japán helyet a New York-i West Village-ben.

Nami Nori

“Gyakran szeretnénk meghívni családtagokat, barátokat, egy közös sushi vacsorára, de ezt sajnos nem mindenki engedheti meg magának jobb helyeken, mint például a Masában, ahol fejenként 600 dollár egy menü. Ekkor jött az ötlet. hogy nem lenne nagyszerű nyitni egy éttermet, ahol valóban megoszthatjuk a sushi nyújtotta élményt barátainkkal és családtagjainkkal? Olyan dolgot akartunk csinálni, ami igazán szórakoztató és az emberek számára könnyen elérhető.” – mondta Limb.

Nami Nori
A majdnem 100 négyzetméteres étterem kialakítását egy modern, kaliforniai tengerparti ház és a hagyományos japán lakások ihlették. Vannak fehérre festett fa asztalok, rattan székek, koptatott padlózat és faltól falig érő ablakok. A 40 férőhelyes étterem a temaki másnéven sushi tekercsre specializálódott, amelyben a friss halat, a zöldségeket és a rizst noriba csomagolják és nagyjából két falat tacoként fogyasztják.

Nami Nori

„Általában a temakit kúp alakban vagy henger alakban szolgálják fel, de a mi ötletünk egy nyitott stílusú temaki volt, amely lehetővé teszi, hogy lássuk az összetevőket. ” – mondta Limb, az üzemeltetési igazgató.

Nami Nori
A sok klasszikus mellett a kínálatban találhatunk különlegesebb tekercseket is. A friss lazac és paradicsomos temaki, amelyet hagymakrémmel és metélőhagymával töltöttek, Taka Sakaeda vezető séf ötlete volt. A konyha másik séfjé, Jihan Lee, aki nem mellesleg második generációs sushi-séf, különleges temaki alkotása gochujang-gal – koreai vörös paprika pasztával – fűszerezett tengeri sügérrel, reszelt jégcsapretekkel és koreai bazsalikom levelekkel készül.
A „Luxe” tekercsek összetevői között találhatunk tengeri sünt vagy akár zöldhagymás homár tempurát yuzu aioli-val. Minden tekercset lehet kérni a tetején kaviárral vagy szarvasgombával. Az étteremnek van vegán tekercs választéka is, amely többek között magában foglalja a piros miso-ban pirított padlizsánt és a ropogós bojtorján gyökér chipset. Még temaki stílusú desszertjeik is vannak, mint például a zöld teás, csokoládés jégkrém, amit kandírozott pekándióval és karamellel ízesítenek és édes ostyában szolgálnak fel.

Nami Nori

“Az étterem nagyon világos és tágas, direkt sok természetes anyag felhasználásával és semleges színpalettával terveztük” – mondta Limb. „Ez valóban egy pihentető környezet. Mindenki ismeri azt az érzést, amikor nyaralni megy, átlépi a hotelszoba ajtaját, és azt mondja: Itt vagyok, kész vagyok pihenni. Ezt a fajta érzést, szeretnénk nyújtani a hozzánk betérő embereknek.”

A Nami Nori fő profilja a vacsora, ennek megfelelően 17:30-tól 23:00 óráig van nyitva hétfőtől szerdáig és a hét többi napján pedig egészen éjfélig, azonban vasárnap zárva tart. Jelenleg egy ideiglenes honlapjuk elérhető csak, ahol máris felvehetjük velük a kapcsolatot asztalfoglalás céljával.