Kezdőlap Kiemelt Ha Darth Vadernek lenne karórája, ilyet hordana

Ha Darth Vadernek lenne karórája, ilyet hordana

857
0
Death Star Tourbillon

Nem olyan nagyon rég egy nem igazán távoli galaxisban, egy Svájci órakészítő padavan megálmodta a Star Wars rajongók karóráját.


Hadd mutassuk be a Kross Stúdió új Death Star Tourbillonját. Ez a limitált kiadású szépség, melyet a Galaktikus Birodalom hírhedt űrállomása/fegyvere ihletett, az órakészítés művészetének egyik kiemelkedő példája.

Death Star TourbillonEnnek megfelelően a mechanikai felépítése is rendkívül figyelemreméltó, valamint igazi űrbéli megjelenése van.

Death Star TourbillonA 45 mm átmérőjű titánium tokba ágyazott tourbillon közepén egy Halálcsillag alakú szerkezet forog a tengelye körül. A Csillagrombolókat ábrázoló karok egy periferikus kijelzőhöz vannak rögzítve, amely 360º-ban kering a tourbillon körül.
Death Star TourbillonA zafír-kristály hátlap betekintést nyújt a szerkezet belsejébe, így megcsodálhatjuk a Birodalom emblémáját ábrázoló, egyedülálló fogaskerekeket. Az automatikus szerkezetű óra öt napos járástartalékkal rendelkezik, és a hátlapon található gyűrű segítségével manuálisan is felhúzható.
Death Star TourbillonA hátlapon található gombok megkönnyítik a szíjcserét: a három cserélhető szíj egyike fekete gumiszíj, a második egy szürke borjúbőr szíj – melyekbe a Halálcsillag van belenyomva –, a harmadik pedig egy piros gumiszíj.
Death Star TourbillonA karóra mellé egy Kyber Crystal tartozék is jár, mely a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet egyik jelenetében jelent meg. (Azoknak, akik kevésbé jártasak a témában: a kyber kristály adja a Halálcsillag szuperlézerének energiáját.)

Death Star TourbillonA két különlegesség egy egyedülálló óradobozban kap helyet, mely egy elismert svájci bútorkészítő kézzel készített terméke. A doboz 700 különböző alkotóelemből áll össze, és azokhoz a páncéltárolókhoz hasonlít, amilyeneket szintén a Zsivány Egyesben láthatunk.
Death Star TourbillonNem jelent meglepetést, hogy a három darabnak igen magas az ára. Mindössze tíz, számozott szett készült, melyek mindegyike 150 000 dollárba kerül. Üdvözlünk a sötét oldalon.