Kezdőlap Hírek Dizájn Házat magunknak?

Házat magunknak?

1071
0

A leendő tulajdonosok csak annyit mondtak az építésznek, hogy úgy tervezze, mintha a sajátja lenne. A bangkoki háznál így kihasználták minden lehetőségüket és olyan épületet terveztek, amely az Octane építészeti cég stílusát képviseli.

Octane  építésziroda - Bangkok

Az elmúlt 10-15 év során felfedeztek egy olyan nyelvezetet, amelyben a külső falak és mennyezet egy ívvé olvadnak össze. Mivel eddig ezt csak külső homlokzatoknál láthattuk, az építészek igyekeztek a mintát folytatni a belső térben is.

Octane  építésziroda - Bangkok
Miután megegyeztek a designban, teljes egészként próbálták kezelni, és nem csak dekoratív célokkal. A padlók, falak, külső és belső felületek mind nagyon érdekes szögben találkoznak. Az építészek egy nyitott kert köré építették az otthont, amely alacsonyabban fekszik, mint maga az épület. Ez azt jelentette, hogy a terasz mennyezete és a ház teteje benyúlik az udvar fölé.

 

Akik először járnak itt, nem látják teljes egészében a házat, míg át nem sétálnak a garázson. A garázs falai üvegből vannak, amely nagyon szürreális betekintést enged a belső terekre.

Octane  építésziroda - Bangkok

A visszatükröződés végtelen illúziót teremt, ami a külső és belső tér közötti átmenetet jelképezi. Amikor átsétálunk a garázson, az egész házat szemügyre vehetjük, de csak egyetlen egy pontról nézve.

Octane  építésziroda - Bangkok
A főépületben két vendégszoba, edzőterem és egy terasz kapott helyet. A három terület a belső udvarhoz csatlakozik. A két hálószoba a medencével párhuzamosan fut. Dél felé találhatók a háztartási helyiségek, egy fürdőszoba, gardrób, zuhanyzó.

Octane  építésziroda - Bangkok

Elhelyezésüknek köszönhetően rengeteg napfényt kapnak ezek a szobák. A vendégszobához egy nappali és étkező is tartozik. Innen az üvegajtókon át az udvarra léphetünk ki.

Octane  építésziroda - Bangkok
A második szinten is ezekkel az íves szögekkel találkozhatunk. Itt egy nagy hálószoba, fürdőszoba, gardrób és terasz van. Természetesen ezen a szinten is követik a szögek a lenti mintázatokat.

 

A hálószobába lépve igazán különleges tünemény, a kert egy darabja fogad minket. A hálószoba teraszán még egy fürdőkádat is elhelyeztek, hogy kellemesen, a szabadban pihenhessünk esténként. Persze attól nem kell tartanunk, hogy bárki belát, hiszen az építészek mindenre ügyeltek a tervezés során.

Octane  építésziroda - Bangkok

Octane  építésziroda - Bangkok

Octane  építésziroda - Bangkok