Kezdőlap Hírek Hajók Hurricane Beater, a vihartörő szuperjacht

Hurricane Beater, a vihartörő szuperjacht

Fotók: Kurt Strand Design -
1146
0
Hurricane Beater

A 133m hosszú koncepció környezetkímélő és luxut kínáló szuperjacht, mely könnyen mentőhajóvá alakítható.

Hurricane BeaterA jacht dizájnerek számtalan helyről merítenek ihletet, a kaliforniai Kurt Strand a bahamákon pusztító Dorian hurrikánból inspirálódott legújabb dizájnjához, a Stand Craft Miami 133 Meterhez. Míg a Miami “a kalandkeresők és aktív életmódot élők tökéletes felfedező jachtja”, úgy tervezték, hogy “a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is megfeleljen és a veszélyes területeken mentőhajóként is funkcionáljon” – nyilatkozta Strand.

Hurricane BeaterA két fedélzet alatti hangárokban lévő helikopter a két 18 méteres tender és a két Mercedes G63 AMG terepjáró, a 133 méter hosszú és 20 méter széles acél-alumínium hajó több tucat ember befogadására képes, a legénységi szint 44, a vendégszint 20 főt képes elszállásolni. A 20 méterrel a vízvonal fölé emelkedő sisak sky barként fantasztikus kilátást nyújt jó idő esetén, míg veszélyhelyzetben irányítóközpont ként használható.

A Miami Strad szerint “olyan funkciók támogatják, melyeket arra terveztek, hogy új, még környezetbarátabb jacht és hajó meghajtó rendszereket fejlesszen.” A hibrid meghajtó rendszer három elektromos aizmuth blokkot használ, melyeket hidrogén üzemanyagcella hajt meg és akár a 20 csomós sebességre is képes. A dízel meghajtású tartalék motor és sós vizes akkumulátorok energiatartalékot képeznek és biztonságot adnak.

Hurricane BeaterStrand szolár paneleket és alacsony energiájú LED lámpákat is számításba vett. A belső térhez felhasznált anyagok között szerepel “vegán” bőr, újrafelhasznált fa és acél, alumínium és műanyag.

A Miami rendelkezik egy 91m2-es fő lakosztály 180 fokos kilátással, konditeremmel, spa-val, irodával, könyvtárral, borospincével és bárral, valamint egy 6m széles televízió képernyővel. A hajón ugyancsak található egy 3 szintes night club üvegpadlóval.

Hurricane BeaterA nyitott belső térben jakuzzi, napozó terasz és számtalan más játékszer található. Mindezt lenyűgöző csomagolásban tálalja, amelyről inkább jutna eszünkbe egy versenyautó vagy egy hatalmas jet-ski, mint egy tradícionális jacht. Strand 700 millió dollárra saccolja az árát.