Kezdőlap Hírek Autók Jeep® „zöld” forradalom: érkeznek az első plug-in hibridek

Jeep® „zöld” forradalom: érkeznek az első plug-in hibridek

725
0
Jeep 4xe

Felvirradt a Jeep® „zöld” forradalmának hajnala, hamarosan megérkeznek az európai piacra a kiemelkedő képességű terepjáróiról ismert márka első plug-in hibrid modelljei. A virtuális sajtótájékoztató keretében debütáló új Renegade 4xe, valamint az új Compass 4xe párosa a Jeep® olaszországi gyárának szerelőszalagjain készül, és globális kihívást támaszt versenytársaival szemben.


A magyarországi márkakereskedésekben szeptembertől rendelhető 4xe SUV modellek egyenes folytatását jelentik a Jeep® több évtizede töretlen fejlődésének. Egyszerre képviselik a szabadság, a kaland, az eredetiség és a szenvedély alapvető értékeit, illetve erősítik a márka hírnevét világszerte.

Jeep 4xeA Renegade 4xe és a Compass 4xe a Jeep® válasza a fenntartható jövő kihívásaira. A plug-in hibrid modellek bevezetése, és az általuk meginduló elektromos átállás révén a világhírű gyártó meghatározó lépést tesz a modernizáció irányába. Rendkívül fejlett hajtásrendszerű hibrid terepjáróival a Jeep® a vezető szerep megszerzésére törekszik a környezetbarát prémium technológiák területén.

Jeep 4xeA bemutatkozó 4xe SUV-k a plug-in hibrid technológia jóvoltából garantálják a Jeep® családban megszokott kiváló teljesítményeket, kimagasló vezethetőséget és kényelmet. A „4xe” emblémával jelölt modellek közös értékei közé tartoznak a takarékosságot, a kitűnő menettulajdonságokat, illetve a környezettudatosságot szolgáló megoldások.

A Renegade 4xe és a Compass 4xe kettőse a zajtalan suhanás szabadságának természetközeliségén túl a vezetési élmény új szintjét biztosítja a legkedvezőbb üzemanyag-felhasználás, valamint a kimagasló off-road képességek mellett.

Jeep 4xeAz új plug-in hibrid technológia károsanyag-kibocsátástól mentes üzemmódot biztosít a Jeep® 4xe típusai számára. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a világ minden pontján megnyugtatóan nagy hatótávolsággal, egyszerű tölthetőséggel, és a gondtalan utazás élményével szolgálja használóit.

Jeep®: „zöld” teljesítmény és hatótávolság A Renegade 4xe és a Compass 4xe egyaránt kompromisszumoktól mentes hibrid megoldást kínál. Tehetik, hiszen a Jeep® a létező legfejlettebb technológiák alkalmazásával emelte új szintre 4xe jelzésű szabadidőautói képességeit.

Jeep 4xeA plug-in hibrid hajtásrendszer műszaki alapjaira építkezve rendkívüli SUV-k születtek. Az új terepjárók megnövelt teljesítménnyel, fokozott biztonságot garantáló fejlesztésekkel, folyamatosan rendelkezésre álló összkerékhajtással, hibrid üzemben kevesebb, mint 50g/km széndioxid (CO2) kibocsátással járulnak hozzá az élvezetes, egyben fenntartható autózás élményéhez.

Látványos teljesítményeiket a 4xe jelzésű SUV-k egy 1,3 literes benzines turbómotor, valamint a hátsó kerekek között elhelyezett villanymotor segítségével érik el. Az önmagában is hatékony turbóaggregát teljesítménye kiviteltől függően 130 vagy 180 lóerő. Az elektromos motor ezt egészíti ki 60 lóerővel. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a ‘Limited’ verzióban összesen 190, a ‘Trailhawk’, valamint az ‘S’ változatban 240 lóerő leadására képes.

Jeep 4xeA hibrid hajtás teljesítményéhez a belsőégésű motor 270, az elektromos erőforrás 250 newtonméter nyomatékkal járul hozzá. A két motor együttes használata így kiemelkedő menetteljesítményeket és vezetési élményt eredményez. Az erősebb modellek álló helyzetből kevesebb, mint 7,5 másodperc alatt gyorsulnak óránként száz kilométeres sebességre. Ugyancsak fontos, hogy a tisztán elektromos hajtással óránként akár 130 kilométeres sebességgel is haladhatunk, a hibrid üzemben elérhető végsebesség pedig 200 kilométer/óra.

Jeep 4xeA Jeep® kiemelt figyelmet szentel a természeti és a városi környezet védelmének. A márka elkötelezettségét jelzi, hogy a plug-in hibrid modellek fejlesztése során fontos szempont volt a tisztán elektromos üzemű hatótávolság maximalizálása. A törekvések elérték céljukat, a Renegade 4xe és a Compass 4xe zéró károsanyag-kibocsátást garantáló akkumulátoraira támaszkodva mintegy 50 kilométer megtételére képes.

Jeep 4xeA 11,4 kWh kapacitású akkumulátorok menet közben vagy külső forrásból egyaránt tölthetők. Az új Jeep® modelleket választók számára nagy könnyebbséget jelenthet, hogy a Renegade 4xe és a Compass 4xe otthoni elektromos töltéséhez elegendő egy hagyományos háztartási csatlakozó. Természetesen emellett mindkét plug-in hibrid modell tölthető a kiváló hatásfokú fali töltőegység, a Wallbox segítségével, illetve a nyilvános töltőpontokon is.