Kezdőlap Hírek Autók Lenyomná a Fisker a Teslát

Lenyomná a Fisker a Teslát

903
0
Fisker

Az amerikai Fisker a már „bemutatott” Ocean SUV mellett 2025-ig további 3 elektromos modellt akar gyártásba küldeni.


A vegán beltérrel és napelemes tetővel támadó Ocean sorozatgyártása a tervek szerint csak 2022-ben indul, ennek ellenére a kaliforniai központú Fisker Automotive nem rég további 3 modellt mutatott be.

FiskerA közepesméretű Ocean SUV mellé így egy crossover, egy sportos sedan és természetesen mivel Amerikáról van szó egy pick up érkezik majd, ezzel a modell palettával pedig már igazán esélyesnek tűnik az elmúlt években sikert, sikerre halmozó Tesla megszorongatása.
„Mindegyik kategóriát felrázzuk majd a dizájnunkkal, a radikálisan új megoldásainkkal és az egyedülálló felhasználói élményfaktorral, amely mindegyik Fisker járművet megkülönbözteti majd a versenytársaktól” – áll a gyár sajtóközleményében.

FiskerSajnos az új modellek műszaki jellemzőivel kapcsolatban semmit sem árultak el a Fisker mérnökei, így a sportszedán sirályszárnyas ajtója mellett egyenlőre csak annyi biztos, hogy mindhárom új modell esetében 300 mérföld (480 km) feletti hatótávval és 40 000 dollár alatti indulóárral számolnak a Fisker Automotive-nál.