Kezdőlap Hírek Dizájn Megújítják a pingpongot

Megújítják a pingpongot

1040
0
Exercice pingpong

A francia design stúdió, az Exercice folytatja a pingpong újraértelmezését: ezúttal a szabadidő bútorokat gyártó NEDJ-jel együttműködésben fejlesztett ki olyan cserélhető asztalitenisz alkatrészeket, melyeknek köszönhetően még több élvezetet és kihívást nyújt a labdajáték. A Pingpang nevű kollekció négy, élénk színekben pompázó asztalból áll –ezek a „rebond”, „golf”, „trio” és „tournant” –, melyek mind arra ösztönzik a játékosokat, hogy fedezzék fel a pingpongjátékban rejlő új lehetőségeket.


Exercice pingpongA „rebond” nevű, kifejezetten futurisztikus megjelenésű asztal világoszöld lapjai, széles és sima részeinek köszönhetően rövid játszmákhoz és alacsony ütésekhez a legideálisabb. A győzelem kulcsa, hogy előre kiszámítsuk a visszapattanó labda irányát, és hogy úgy irányítsuk az ütést, amivel nehéz helyzetbe hozzuk ellenfelünket.
Exercice pingpongA „golf” egy sárga, hajlított felületű asztal, melyen a kissé homorú lapja miatt magas labdákkal, hosszú meneteket érdemes játszani. Az egyes térfeleken található lyukak a sörpong játékra emlékeztetnek, a pingpong híres, és az Egyesült Államokban különösen népszerű változatára. Rajtunk áll, hogy akadályként használjuk, vagy célként tűzzük ki, hogy a labdával beletaláljunk.
Exercice pingpongA „trio” névre keresztelt asztalt Asger Jorn művészete inspirálta, aki elveti a játék hagyományos formáját, a duót – az asztal tehát úgy lett kialakítva, hogy hárman lehessen játszani rajta, ami nagyobb együttműködésre és komolyabb taktikázásra ösztönöz. Ravasznak kell lennünk, esetenként szövetségre kelni az erősebb játékos ellen, hogy esélyünk legyen a győzelemre.
Exercice pingpongVégül, de nem utolsó sorban a „tournant” asztalt a pingpong másik népszerű változatához, a forgózáshoz alakították ki, melyben az a cél, hogy elérjünk az asztal túloldalára és időben visszaüssük az érkező labdát.

Exercice pingpongEz a lekerekített szélű asztal elősegíti, hogy a játékosok gyorsan és simán haladjanak körbe-körbe, kis méretének köszönhetően pedig nem csak hatan-heten, de akár ketten is lehet rajta forgózni.
Exercice pingpongA faasztalokat elhivatott francia asztalosok készítették, és kialakításuknak köszönhetően könnyedén, szerszámok nélkül is összerakhatók és szétszedhetők. Időtálló alapanyagokból készült, kényelmes méretezésű asztalok súlya 30 és 45 kg közé esik.