Kezdőlap Hírek Építészet Membránház

Membránház

823
0
Memránház

Fehér membrán feszül a Jiunvfeng Study hegy oldalára, amely a Gad Line+ Studio által épített és a látogatóközpont teteje felett, mely a kínai Dongximen falu mellett található. Könnyű acél keret formálja a pavilon finom vázát, amely egy sziklás gerincen ül a Tai hegy felé nézve.

Kína leghíresebb szent hegyeként tartják számon a Mount Tai-t, mely 3000 éve szolgál imádkozási helyül. “A Tai-hegy csodálatosságával és szublimitásával összehasonlítva a Jiunvfeng egyszerű és visszafogott” – nyilatkozta a Gad Line+ Studio. “Egy úszó felhőt szerettünk volna építeni a hegyekben, válaszként a Mount Tai csodálatos felhő tengerére.”

MemránházA Tai’ian turisztikai szervezetének pavilonjáról panorámás kilátás nyílik a szent hegyre és a Shenlong Grand Canyonra. Íves üvegfalak találhatók a kifelé néző oldalon, hogy a nézők zavartalan kilátását garantálja. A végén pedig a kávézó asztalairól szintén csodás a kilátás.

A Jiunvfeng Study másik oldalán könyvespolcok sorakoznak, melyek előtt található lépcsőkön ülve kényelmesen olvasgathat a látogató. A végeinél található teraszokat íves tető fedi.

MemránházA pavilon íve követi a hegy vonalát, melyen ül. Hátsó fala sziklás törmelékből épült, a bejárat mindkét oldalára ívesen ráhajlik. A fal mentén legördülő ablakok helyezkednek el, melyek a tetőig futnak.

LED szalagokat építettek az építmény kétrétegű membránjába, mely egy szigetelő fényvisszaverő fólia réteget is tartalmaz. “Éjszaka az egész íves belső membrán egyenletesen sugárzik és a fény kiszökik a kőfalak és a membrán felülete között” – nyilatkozta a Gad Line+ Studio. “Messziről olyan, mint egy világító felhő.”

MemránházA tető kerületén egy ív alakú gyűrűs gerenda húzódik, amelyhez 28 acélból készült, ívelt henger csatlakozik, hogy a kétrétegű membrán keretét képezzék. A törmelék falak helyi kőből készülnek, amelyet az építészek színe alapján választottak ki.