Kezdőlap Hírek Autók F1-es vadászgép

F1-es vadászgép

1414
0
F1-es vadászgép

Hogy mi a különbség egy F1-es autó és egy vadászrepülőgép között? Az egyik fel van szerelve éles fegyverekkel. Alapvetően mindkét járművet hihetetlenül hatékony motorok hajtják, mindkettő a tiszta sebességre, aerodinamikára és a minimális légellenállásra összpontosít, így valahogy mégiscsak hasonlóak… bár egyiken kerekek, másikon szárnyak vannak.

F1-es vadászgépAndries van Overbeeke úgy döntött, hogy F1-es autó dizájnjával áthidalja ezt a különbséget és egy jet-ihlette külsőt tervez, amely hosszúkás orra úgy szeli át a levegőt, mint a kés a vajat, zárt pilótafülkéje pedig amellett, hogy jet jellegű, még a Forma-1 jövőbeli szabályainak is megfelel majd.

F1-es vadászgépA koncepció autó nagy teljesítményű fém ötvözeteket használ, néhol szénszállal. A legnagyobb terhet hordó, feszültséget elnyelő alkatrészt generatív módon tervezték, hogy minimalizálják a tömegét, de maximalizálják a teljesítményét.

F1-es vadászgépA legérdekesebb részlete az autó orra, amely egy egyedülálló, üreges fúró alakú levegő nyílással rendelkezik, hogy hűtést biztosítson az autónak, míg az szó szerint szélsebességgel halad.

F1-es vadászgép

F1-es vadászgép