Kezdőlap Hírek Green Man Napfényjachtok

Napfényjachtok

Fotók: Serenity Yachts -
1439
0
Serenity Yachts

A Serenity Yachts nem egy, hanem egyből két napenergiával hajtott jachttal mutatkozik be az Egyesült Államokban. Törökországból utazva, a Serenity 64 és Serenity 74 a Miami International Boat Shown villantotta meg szolár panelekkel borított külsejét.

Serenity Yachts

A fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség kiküszöbölése érdekében a tiszta elektromos és hibrid jachtok kihasználják a nap természetes energiáját, hogy a vitorlás gyakorlatilag végtelen skáláját kínálja, anélkül, hogy feláldozná a hatalmas katamarán kínálta helyet és kényelmet.

Serenity Yachts

A környezetkímélő jacht páros minden négyzetcentiméterét úgy tervezték, hogy maximalizálja a hatékonyságát – a karbonszálas váztól a hidraulikus elemekig – biztosítva a megszokott élményt.

Serenity Yachts

Mindkettőben a legújabb navigációs rendszer és az okos otthonok technológiája is megtalálható.

Serenity Yachts

“Célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be az iparágban a zöld technológiánk révén, míg megőrizzük a sokak által kedvelt jacht élmény minőségét és kényelmét” – nyilatkozta Boyd Taylor, a Serenity vezérigazgatója.

Serenity Yachts

A Serenity 74 elképesztő 110m2-es SunPower napelemekkel lett felszerelve és képes 7-9 csomós sebességet elérni, míg képes a fedélzeti szolgáltatások számára elég energiát biztosítani. A szokásos elrendezésben a fő fedélzeten található egy kombinált konyha és szalon, négy VIP kabin beépített fürdőszobával, valamint két másik kabin és fürdőszobák, mely a család vagy a legénység számára van fenntartva.

Serenity Yachts

A belső teret nem más tervezte, mint Ken Downing, a Neiman Marcus divat diktátora, amely megmagyarázza, miért kapott helyt a 74 láb hosszú jacht a Neiman Marcus éves Karácsonyi könyvében az Aston Martin DBS Superleggera mellett.

Serenity Yachts

Míg a Serenity 64 65m2 felületű SunPower szolár panelt kapott, 4-6 csomós sebességre képes a fedélzeti elemek áramellátása mellett. Mint a nagy testvére, a 64 is kombinált konyha és szalonnal rendelkezik, valamint négy VIP kabinnal és egy legénységi kabinnal.

Serenity Yachts

Természetesen mindkét jacht teljesen testreszabható, így a tenger szerelmesei megalkothatják álmaik katamaránját.