Kezdőlap Hírek Autók A Porsche és a Boeing városi mobilitási projektje

A Porsche és a Boeing városi mobilitási projektje

1087
0

A jövőben majd repülő Porschét is tudunk vásárolni? Nos, talán. Nemrég bejelentették, hogy a német autógyár egyesítette erőit a Boeinggel, hogy felmérjék a lehetőségét egy prémium városi légiforgalmi jármű fejlesztésének.

A Boeing és a Porsche

A Porsche Consulting egyik 2018-as tanulmányában azt jósolták, hogy a városi légiforgalmi piac 2025 után lendületet kap, és ennek eredményeképpen gyorsabban, hatékonyabban és olcsóbban szállíthatják az utasokat, mint a jelenlegi szárazföldi közlekedési eszközökkel.
A Boeing eközben egy elektromos vertikális felszállási és leszállási rendszert használó eVTOL (electric vertical takeoff and landing) repülőgépet fejlesztett ki, amely nemrégiben hajtotta végre első sikeres felszállását.

A társaság emellett együttműködik a kaliforniai székhelyű Kitty Hawk-kal egy eVTOL “repülő taxi” kifejlesztésén, valamint megvásárolta a Virginia-i székhelyű Aurora Flight Sciences vállalatot, amelynek úgyszintén van egy már futó repülő taxi projektje. Az új partnerség részeként, a Porsche hozzájárul az utóbbi jármű fejlesztéséhez.
A Boeing és a Porsche ezenkívül egy nemzetközi szakértői csoport útján a városi légi mobilitás különféle aspektusaival is foglalkozik, ideértve a prémium járművek piaci potenciáljának és a lehetséges használati eseteinek elemzését.
„A Porsche sportautó-gyártóként kívánja kibővíteni hatáskörét, hogy ezáltal vezető prémium mobilitásmárkává válhasson. Hosszútávon ez jelentheti az utazás harmadik dimenziójába való átállást” – mondta Detlev von Platen, a Porsche AG Értékesítési és marketing igazgatói tanácsának tagja. „Két vezető globális vállalat erősségeit egyesítjük a jövőbeni potenciális kulcsfontosságú piaci szegmens kialakítása érdekében.”