Kezdőlap Hírek Autók Restomod a javából

Restomod a javából

1608
0

Retro stílusú lakókocsival sűrűn összefuthatunk manapság, de igazán egyedi példányt csak ritkán lát az ember. Az igazi rajongók számára pedig, máris itt van egy kézzel restaurált 1950-es Westcraft Capistrano Calypso, amely egyesíti a múlt stílusát és a jelen technológiáját, egyetlen elegáns lakókocsiban.

Art Deco lakókocsi

Az eredetileg „elhanyagolt állapotban” vásárolt ritka, 33 méteres Art Deco lakókocsi a tulajdonos Lucas Lackner 11 éves restaurációjának és modernizációjának eredménye. Állítása szerint a folyamat több, mint 600 ezer dollárjába került, azonban jelenleg, a gyönyörű restomod eladó a duPont Registry segítségével.

„Általánosságban nagy rajongója vagyok a századközepi tervezésnek, de ennek a lakókocsinak az Art Deco stílusa egyedülálló” – mondta Lackner. „Amennyire utána tudtunk kutatni, tudomásunk szerint, csak két Westwood Capistrano épült és a másik jelenleg sivatagi emlékként van kiállítva.”

Art Deco lakókocsi
A restaurációs folyamatokhoz Lackner felkérte Steven Butcher helyreállítási szakértőt. A duó nem csak arra törekedett, hogy helyreállítsa az eredeti állapotát és néhol fejlesszék azt, hanem teljesen fényűző lakókocsivá akarták varázsolni. Miközben megtartottak néhány eredeti berendezést, a restauráció nagyobb részét a semmiből tervezték és építették. A belső burkolatokat eltávolították és azok nagyrészét nyírfára cserélték, melyet négy réteg lakkal festettek le, a fenyő padlózatot pedig, újrafényezték és visszahelyezték eredeti helyére.

Art Deco lakókocsi
A konyhába és a fürdőszobába rozsdamentes acél mosogatót és mosdókagylót szereltek be, valamint korabeli csaptelepeket. A lakókocsi meleg hangulatának fenntartása érdekében, a belső világítást nem cserélték modern LED-es lámparendszerre, ehelyett a korszaknak megfelelő villanykörtéket választottak.

Art Deco lakókocsi
Annak ellenére, hogy a Calypso nem lógna ki az Art Deco 1930-as éveinek lakókocsijai közül, azért az összes modern kényelemmel felszerelték, amelyet a mai utazók elvárhatnak. Ez magában foglalja a két NAD sztereó hangrendszert, a két Bose hangprojektorokkal ellátott Sony lapostévét, az USB töltőaljzatokat, az egyedi tervezésű klímaszerkezetet és a vízszűrő rendszert, amelyek mindegyike elrejthető, hogy ne vonja el a figyelmet a lakókocsi antik esztétikájáról.

Art Deco lakókocsi
Ha a lakókocsi árát szeretnénk megtudni, akkor személyesen Lacknerrel kell felvenni a kapcsolatot. A hirdetése megtalálható a Calypso duPont Registry oldalán, ahol bővebb leírást találhatunk angol nyelven. De figyelembe véve a helyreállítással kapcsolatos költségeket és erőfeszítést, számíthatunk rá, hogy szép összeget kérnek majd érte.