Kezdőlap Hírek Hajók A Prada új Luna Rossa AC75 monohull hajója

A Prada új Luna Rossa AC75 monohull hajója

2558
0

A Prada bemutatta az AC75 Luna Rossa monohull hajóját, amely az olasz Cirolo Della Vela Sicilia jachtklubot képviseli a 36. amerikai kupán. A Persico tengeri hajógyár által épített vitorlás megépítése csaknem két évbe telt, és több mint 90 ember munkáját vette igénybe, köztük 37 tervezőét és összesen 78 000 munkaórát.

Luna Rossa AC75

A hajótest kialakításához 7000 négyzetméter szénszálat és 400 négyzetméter méhsejt szerkezetű alumíniumot használtak fel. A hajó aljából kinyúló két innovatív szénszál „kar”, mindegyike 500 kg súlyú, és úgy lett kialakítva, hogy maximálisan 27 tonnás terhelést is kibírjanak.
20 000 km szénszálat használtak fel a fővitorla elkészítéséhez, emellett 5000 kilométernyit az orrvitorlához és 12 000 kilométernyit a Code 0-hoz, melyek még gyenge szélben is lehetővé teszik a vitorlázást.

Luna Rossa AC75

Az AC75-öt a Luna Rossa Prada Pirelli csapata vitorlázza a Prada kupában, az amerikai kupa kihívásos válogatási sorozatában, amit a 36. amerikai kupa megmérettetése követ, mely a tervek szerint Aucklandben (Új-Zéland) indul és 2021-ben januártól márciusig tart majd.

“Ez a hatodik amerikai kupa kihívásunk, de a vízrebocsátás minden alkalommal ugyanolyan izgalmas” – mondta Patrizio Bertelli, a hajó elnöke. “Ez a varázslatos pillanat összegzi a sok hónapos munkát és odaadást, hogy végre láthatjuk a vízen, ami eddig csak tervként létezett.”

Az olasz hajót „Luna Rossa” -nak keresztelte el Miuccia Prada, a Prada csoport vezérigazgatója férjével, Patrizio Bertelli-vel közösen, a csapat otthoni bázisán, a szardíniai Cagliari-ban, az első amerikai kupa világverseny helyszínén.