Kezdőlap Hírek Autók A ŠKODA bemutatta a KLEMENT e-bike koncepcióját

A ŠKODA bemutatta a KLEMENT e-bike koncepcióját

1569
0

A ŠKODA hidat épít az EUROBIKE és a saját vállalati története kezdete között: 124 évvel ezelőtt a társaság alapítói, Václav Laurin és Václav Klement vezetésével kerékpárokat gyártott.

 Skoda e-bike

Ez az első év, amikor a ŠKODA részt vesz az EUROBIKE globális kerékpáros vásáron, bemutatva a város fenntartható mikromobilitásának elektromos kétkerekű koncepcióját – a KLEMENT-et. A gépjárműgyártó demonstrálja innovációját, valamint érzékenységét a jelenlegi mobilitási trendekkel és igényekkel szemben. A KLEMENT kifejlesztése során a ŠKODA a BFO Mobility szakembereit hozta fedélzetére. Az eredmény egy teljesen új típusú jármű, amely kombinálja a pedál és a robogó elemeit. Az EUROBIKE-n (szeptember 4–7.) A KLEMENT crossover-t a BFO standján mutatják be az A1-es teremben.

Skoda e-bike

A KLEMENT a legnagyobb teljesítményt nyújt a nehéz városi forgalomban, agilitásának köszönhetően, ezáltal a napi ingázás szellő. A teljesen elektromos kétkerekű jármű futurisztikus alumínium kerettel rendelkezik; a kerékfelfüggesztések egyoldalas lengőkarokat használnak. A mobilitási koncepciónak nincsenek látható karjai vagy kábelei, és a motorosok lábai rögzített pedálokon nyugszanak, ahol az e-kerékpárok általában alsó tartóval rendelkeznek. A motorosok felgyorsítják és fékezik a KLEMENT-t, akárcsak a népszerű hoverboards lenne – a pedálok megdöntésével. Ha a felhasználók súlyát előremozgatják a pedálon, akkor a KLEMENT kerékagy motorja felgyorsul. Ha a pedálok hátrafordulnak, akkor az ABS-sel felszerelt hidraulikus tárcsafék aktiválódik, csakúgy, mint a hátsó kerék regeneratív fékezése.

Skoda e-bike

A hátsó kerék kerékagymotorjának teljesítménye legfeljebb 4 kW, és a kerékpárt 45 km / h maximális sebességre gyorsítja. A két lítium-ion akkumulátor, amelyek mindegyike 52 cellával rendelkezik, teljes kapacitása 1250 Wh – 62 km-es távolságot biztosítva. Ezek az akkumulátorok háztartási csatlakozóaljzattal könnyen eltávolíthatók és feltölthetők; a fék energia visszanyerésének köszönhetően vezetés közben is feltölthetők. Kb. 25 kg célsúlyával a KLEMENT bármikor könnyen manőverezhető.