Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Kiállítás és sörkülönlegességek a Dreher Sörgyárak 165. születésnapjára

Kiállítás és sörkülönlegességek a Dreher Sörgyárak 165. születésnapjára

2056
0

Kiállításmegnyitóval, dokumentumfilm premierrel és két sörkülönlegesség bemutatásával ünnepli alapításának 165. évfordulóját a Dreher Sörgyárak a hétvégén.

Dreher 165

A gyár a Dreher 165 Napok programsorozat részeként mutatja be először ikonikus fotókiállítását, a kőbányai sörgyár történetéről szóló könyvét és az erre az alkalomra készített dokumentumfilmet. A szakértőket is bevonó előkészítési szakaszt követően a sörgyár és a Dreher család történelmének olyan tárgyi, írásos és vizuális darabjait teszik közzé, amelyek segítik a 165 éves üzem és Kőbánya közös fejlődésének megértését.

Dreher 165
A Dreher két sörkülönlegessége is itt kóstolható először: a Dreher Fúzió egy pils típusú világos sör és a zöld tea találkozásából született kísérlet.

Dreher 165

A karakteres és testes Kalandor IPA pedig egy szűretlen, kesernyés frissítő sör, amely Kazbek, Citra és Chinook komlóval készül. Ez a variáns limitált ideig kóstolható lesz a Dreher partnersörözőiben is.

Dreher 165

„A Drehertől-Dreherig filozófiánk is egyfajta tisztelgés a sörfőzés hagyománya és a dreheri örökség előtt és jól mutatja elkötelezettségünket az iránt, hogy ezeket az értékeket ötvözni kívánjuk a 21. század innovációival. Ezért is fontos számunkra a sörgyárak alapításának 165. évfordulójának megünneplése és a dreheri örökség megmutatása” – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

Dreher 165

A nagyközönség számára a rendezvénysorozaton állítják ki először a Dreher 165 Plakátverseny legkiemelkedőbb darabjait is. A közel 100 éves poszterek modernkori értelmezéseit magyar képzőművészek és alkotók készítették el a sörgyár felkérésére.

Dreher 165

Dreher 165

Dreher 165

Dreher 165

Dreher 165

Dreher 165

Dreher 165

Dreher 165