Kezdőlap Hírek Autók A sportszedán és a luxuslimuzin találkozása

A sportszedán és a luxuslimuzin találkozása

880
0

A Bentley Motors a mai napon bemutatja a világ legfejlettebb luxuskategóriás sportszedánját, a vadonatúj Flying Spurt. Akár vezet, akár utazik, a teljesen új Flying Spur a sportszedánok teljesítményét és a luxuslimuzinok kényelmét nyújtja, kivételes úttartást egyesítve világelső minőségű belső térrel és formatervezéssel, valamint ügyfélközpontú csúcstechnológiával.

Flying Spur

„Akárcsak a Continental GT, az új Flying Spur tervezését is üres lappal kezdtük, hogy kitoljuk a technológiai megvalósíthatóság és az aprólékos, kézműves kialakítás határait, teljesítmény és kifinomultság tekintetében egyaránt új mércét alkotva a szegmensben,” mondta Adrian Hallmark, a Bentley Motors vezetője.

A Bentley otthonában, az angliai Crewe-ban tervezett, tesztelt és kézzel készülő új Flying Spur tökéletesen megmutatja a Bentley egyedi hozzáállását a modern csúcstechnológiához, amelyet a gyártó tökéletesen egyesít a brit kézműves alkotással és a legújabb innovációkkal. A Flying Spur legújabb generációja kitolja a kategória határait kifinomultság és aprólékos megmunkáltság tekintetében, a valaha készült legnemesebb luxus sportszedánt létrehozva.

Flying Spur

Az új Flying Spur a Bentley modern, szobrászi formanyelvét viseli magán elegáns, mégis erőteljes arányokkal és a márka legújabb generációs egyedi, kristályhatású LED mátrix fényszóróival – amelyet króm keret hangsúlyoz ki. Az új megjelenést a hátsó lámpák ’B’ motívuma teszi teljessé. Az új 22 colos kerekek tökéletesen alátámasztják az új Flying Spur egyedi személyiségét és felsőbbrendűségét.

Flying Spur

Az új évszázad számára újraalkotott ’Repülő B’ jelvény modern kori történelmében elsőként díszíti a Flying Spur orrát, gyönyörű, modern Bentley-re jellemző karakterével tökéletesen kiemelve a modell kimagasló minőségét.

Az új Flying Spur technológiai tekintetben a ma elérhető legmodernebb luxusautó, amely csúcstechnológiás megoldások arzenálját felvonultatva emelkedik minden más autó fölé. Mindez olyan technológiáknak köszönhető, mint a teljesen új, alumínium-kompozit karosszéria és a 48 V-os elektromos architektúra.

Flying Spur
A Bentley történelmében először az új Flying Spur elektromos négykerék-kormányzást kapott, amelyhez aktív összkerékhajtás és a Bentley Dynamic Ride adaptív futómű társul, fenomenális vezethetőséget és kényelmet biztosítva. Az új, háromkamrás légrugózás sokkal szélesebb állíthatósági tartományt tesz lehetővé a limuzin jellegű, különösen komfortos megoldástól az igazán sportos hangolásig – a vezetési kivételes távlatokat nyit, olyan képességekkel, amelyeket korábban nem láthattunk ebben a kategóriában.

Flying Spur

Az új Flying Spur vadonatúj vezetéssegítő rendszerek arzenálját kapja alapfelszereltségként, beleértve a Traffic Assist és City Assist rendszereket, valamint a holttérfigyelőt. Emellett a biztonságot a Bentley modern, többanyagú karosszériafelépítése is kiemelkedően szolgálja.

Flying Spur

Az új Flying Spur szívét a Bentley híres 6-literes, biturbó W12-es motorjának továbbfejlesztett változata adja, amely a gyorsabb és lágyabb váltások érdekében egy nyolcfokozatú duplakuplungos automatához csatlakozik. Az új TSI motor csúcsteljesítménye 635 lóerő, legnagyobb nyomatéka 900 Nm, 0-ról 100 km/h-ra pedig 3,8 másodperc alatt gyorsítja a négyajtós szedánt, miközben 333 km/h-s végsebességet tesz lehetővé.