Kezdőlap Hírek Green Man Tritown – a Yamaha háromkerekű rollerja

Tritown – a Yamaha háromkerekű rollerja

1708
0

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a kis elektromos városi rollerek, így egyre több gyártó terméke közül válogathatnak az alternatív városi közlekedés hívei, erre a piacra pedig a Yamaha most egy igazi sikervárományossal érkezik.

Tritown

A Yamaha kisebb távok megtételére alkalmas elektromos rollerjének érdekessége a kompakt elrendezés mellett elsősorban az, hogy elől a cég által szabadalmaztatott duplakerekű LMW (Leaning Multi-Wheel) kormány mechanizmust használja. A cég a Tritown koncepciót először 2017-ben a Tokiói Autókiállításon mutatta be, az LMW kormányzási mechanizmusa mögött azonban sokkal hosszabb fejlesztési periódus áll, hiszen az a 2007-es négykerekű Tesseract koncepció motoron tűnt fel először, hogy az végül 2014-ben a 125 köbcentis Tricity robogón kereskedelmi forgalomba is kerüljön.


A mindössze 1 méter hosszú Tritown mozgatásáról egy 500 wattos elektromos erőforrás gondoskodik, mely a hátsó kereket hajtja meg, a 25 kilométer/órás maximális sebességre kepés csöppség energiaellátásáról pedig a 40 kilogrammos vázba épített 380 Wh kapacitású akkucsomag gondoskodik.

Tritown

A Tritown gyártásba kerülésének pontos idejéről még nem érkeztek információk az azonban mindenképpen biztató, hogy szerencsés civilek bevonásával már április óta folynak a jármű utcai tesztjei.