Kezdőlap Hírek Green Man Tryal elektromos minimotor

Tryal elektromos minimotor

1507
0

Ez a háromszög alakú tryal elektromos motorkerékpár nyerte idén a rizoma motortervezési kihívását, amelyben a tervezők digitálisan megtervezett koncepcióit versenyeztették meg. A kihívás olyan ötleteket igényelt, amelyek hozzájárulnának a motorkerékpározás jövőjéhez. A nyertes Erik Askin lett, a San Francisco-i New Deal Design társigazgatója, aki háromszög alakú elektromos motorkerékpárt tervezett.

Tryal

A rizoma dizájn versenyét, egy prémium olasz motorkerékpár-kiegészítők tervezőstúdiója szponzorálta. A jelentkezők között voltak tervezők, mérnökök és hallgatók is, akiknek feladata az volt, hogy alkossanak egy új koncepciót és kreatív jövőképeket a motorozásról. Két versenykategóriában indulhattak, egyik a motorkerékpár-tervezés, a másik pedig, a motorkiegészítő terméktervezés. Mindkét kategória nyertese 5000 dolláros pénzdíjazásban, és egy gyakornoki programban részesült a Milánó közelében található rizoma központjában.
Tryal néven a nyertes koncepció úgy néz ki, mint egy mini motorkerékpár 14 hüvelykes kerekekkel. A lekerekített, háromszög alakú test nagy akkumulátort tartalmaz, beépítve az alsó részbe, emellett a motor szíjhajtást alkalmaz, a karbantartás és a menetzaj csökkentése érdekében.

Tryal

„A motorkerékpározás jövője az, hogy egyre több embert bírjunk két kerékre. Egy olyan iparban, ahol a teljesítmény és a lóerő a meghatározó tényező, a Tryal egy sokkal barátságosabb megközelítést kínál. Egyszerű, elérhető és ami a legfontosabb, hogy szórakoztató, illetve bárki által könnyen használható.” – mondja Askin.

Tryal
„Merész színek, tiszta egyszerű formák és olyan szórakoztató funkciók, mint például a testreszabható pontmátrix fényszóró, a Tryalt újszerű izgalmas választássá teszik a jövő motorosai számára. Egy modern minimotor 14 hüvelykes kerekekkel és elektromos hajtóművel, a Tryal egy jó alternatíva a városban való közlekedéshez.”