Kezdőlap Hírek Autók Vision Mercedes Simplex

Vision Mercedes Simplex

1067
0

Nagyjából 118 évvel ezelőtt a Mercedes 35 PS a nizzai versenyhéten teljesen lenyűgözte a nézőket, uralta a versenyt és bemutatta a világnak az első „modern” autót.

Vision Mercedes Simplex

A legendás német autógyártó cég létrehozta a „Vision Mercedes Simplex” koncepcióautóját, emlékezve a Mercedes 35 PS-re, melyben ötvözték az örökség jellemzőit és a jövő technológiáját, így szimbolizálva az átállást az autótervezés új korszakába.

Vision Mercedes Simplex

A Simplex a legújabb Mercedes-Benz koncepcióautó, luxus aerodinamikus kétüléses, rosegold hűtőrácskerettel ellátott orral és nagy, lencse alakú fekete 3D-s kijelzővel, amely tájékoztatást nyújt a jármű állapotáról.

Vision Mercedes Simplex

Noha nem használatra szánták, azért négy elektromos motort szereltek a rögzített kerékagyakba. Az egyedülálló járművet, kasztniba integrált lámpákkal, fabetétes kormánnyal, illetve igencsak minimalista műszerfallal szerelték.

Vision Mercedes Simplex

Nem is beszélve a bútorok által inspirált azúrkék ülésekről, melyeket kézzel készített Chesterfield varrás szegélyez, így kiegészítve a jármű kéthangú fehér és fekete színű kombinációját. Az autó jelképezi a Mercedes-Benz öröksége előtti tisztelgést, valamint előremutat, hogy a Mercedesnél milyennek képzelik a jövő autótervezését.

Vision Mercedes Simplex