Kezdőlap Hírek Autók V12 Speedster – a sebességélmény új szintje

V12 Speedster – a sebességélmény új szintje

1240
0
V12 Speedster

Az Aston Martin az új tető nélküli szupersportautójához, a V12 Speedsterhez a múltból és a legendás brit cég versenyhagyományából merített ihletett.

V12 Speedster A szélvédő nélküli sportkocsi a sebesség és a szabadság igazán mellbevágó élményét nyújtja. A karosszéria megalkotása során a mérnökökre a modern vadászgépek formai megoldásai, a repüléstan alapelvei, valamint az Aston Martin öröksége is hatott.

V12 Speedster „Egyértelmű a leszármazási vonal az 1959-es Le Mans-i győztes DBR1-gyel, valamint a 2013-as centenáriumi CC100 Speedster Concept modellünkkel” – nyilatkozta az Aston Martin dizájn igazgatója, Miles Nurnberger. „De középen van benne egy kicsi az 1953-as DB3S-ből is, így igazából ez a Speedster koncepciónk legújabb megtestesítője.”

V12 Speedster A formát uraló látványos motorháztető alatt egy 5.2 literes, duplaturbós alumínium V12-es erőforrás dolgozik, mely 700 lóerője egy 8 sebességes ZF automata váltón keresztül 3.5 másodperc alatt gyorsítja fel 0-ról 62 mérföld/órás sebességre a kevlár karosszériás csodát, a száguldásnak pedig csak az elektronika szab gátat 300 km/órás sebességnél.


„A vezetés nyers izgalma miatt a V12 Speedster egyedülálló, a nyitott vezetőülés új dimenziót ad hozzá az élményhez” – vélekedik Matt Becker az Aston Martin főmérnöke. „A vezetés ennél tisztább élményt már nem adhat.”

A beltérben a modern kevlár, valamint 3D nyomtatással előállított gumi elemeket a tradicionális bőr és alumínium anyagokkal ötvöző V12 Speedster 950 000 dollár körüli alapáron jövőre kerülhet be a brit márka szalonjainak kínálatába.