Kezdőlap Hírek Hajók Vízipalota

Vízipalota

Fotók: Sturge Desing -
1230
0
Rimor X

A Rimor X akár a világ végére is elmegy. Inkább tűnik egy luxus belső térrel rendelkező high-tech palotának, mint egy hagyományos jachtnak.

Rimor XÚj dizájn stílust jelenít meg a Rimor X. A 95m-es felfedező koncepció az extrém luxust és a technikai bátorságot kombinálja. A Sturge Desing és a luxus utazási cég, a Pelorus kapcsolatából születő felfedező gigajachtot arra tervezték, hogy a Föld bármely pontjára elmenjen, a fagyos Antarktisztól a legelszigeteltebb Polinéz szigetekig.

Rimor X“Úgy látjuk, hogy megjelent az ügyfelek egy fiatalabb generációja” – nyilatkozta Toby Sturge. “Ezek a pörgős életet élő szakemberek el szeretnének szakadni egy kicsit a hétköznapi élettől és lezárni a laptopjaikat, élvezni a bolygó és tenger szépségeit. Ezen a stílusú jachton letehetik telefonjaikat, összegyűlhetnek és jól érezhetik magukat együtt. Úgy látjuk, hogy a hajók egyre nagyobbak és ez egy kicsit a víztől való elszigeteltséget is jelenti. Vissza szerettük volna ezt hozni.”

Rimor XAz egyik legfőbb vízzel való kapcsolat a Rimor X Mermaid Lounge-ban mutatkozik meg. Van egy 6.5m magas üvegablak, melynek fele a vízbe merül, így folyamatos ki- illetve belátást biztosít a víz alatt világba. “Nem minden jacht vendég szereti az extrém kalandokat” – mondta a Pelorus alapítója, Jimmy Carroll. “ Néhányan, mint a kisebb gyerekek vagy az idősebb nagyszülők nem tudnak úszni vagy búvárkodni. Ezzel pedig mindenki élvezheti a vizet.”

Rimor XA Rimor X másik eleme – ami egyébként latinul felfedezőt jelent – a 10 méteres medence a saját kabánjával, amely egyébként helikopter hangárrá konvertálható egy gombnyomással, valamint egy hatalmas gym-mel, spa-val és jakuzzival, egy előtérrel, ahol átöltözhetünk a mélyvízi merülés után, valamint intimebb, zárt területekkel, ahol a család összegyűlhet és mesélhet.

Rimor XA sikerre és kalandokra tervezett Rimor X 14 vendéget tud hét szobában elszállásolni. A szokásos gigajachthoz járó “játékszerek”, mint a tengeralattjáró, jet ski és a felfújható paddle boardok it is megtalálhatók, valamint olyan elemek is, melyek a messzi távolban tesznek majd jó szolgálatot, mint a hómobil, ha éppen az északi fényeket néznénk meg.

Rimor XEzen a jachton a világ szinte a zsebünkben van. Egy tipikus expedíció során valószínűleg a Salamon-szigetek vizében búvárkodhatunk. Aztán felugorhatunk a helikopterre és megnézhetjük a sziget belsejét és akár még a helyiekkel is találkozhatunk. A Pelorus ügyfelei nagy rajongói a helyi népekkel való kapcsolatnak, tavaly például az egyik ügyfelük szemüveget és oktató könyveket vitt a Salamon-szigetek egyik elzárt falujába.

“Számos felfedező jacht van, amellyel bárhová eljuthatunk” – mondta Carroll. “Igen, ez is elmegy bárhová, de a külső és belső teret is összehozza. Mi az értelme annak az expedíciónak, ahol egy kis ablakból bámulod a látnivalót. Ez arról szól, hogy minél többet lássunk a világból.”