Kezdőlap Hírek Autók A G-TEC új szuperautója

A G-TEC új szuperautója

1277
0
G-Tec X-Road

Igazi autóipari enigma lett Laffite legutóbbi dizájnja. Keskeny és erős, mint egy szuperautó, de alig várja, hogy elmerüljön a sárban, melyet leghamarabb 2020 végén tehet majd meg.

G-Tec X-Road

Mint az első “utcai terepjáró szuperautó”, a G-Tec X-Road 6.2 literes GM LS3 V8-ast kapott, ami 405 lóerő – de a kínálatban lesz egy 700 lóerős változat is, míg tömege alig éri el az 1300 kg-ot. A sofőr 5 fokozatú szekvenciális- vagy hatsebességes automataváltó közül választhat. Tervezik egy teljesen elektromos változat piacra dobását.

G-Tec X-Road

A 17 inches felfüggesztéssel akár 143 km/h-s sebességet is elérhet a pilóta, ugrathat, repülhet és darálhatja a sarat, mint egy igazi Dakar pro. A két üléses, hátsókerékmeghajtású szuperautó lenyűgözőnek ígérkezik az utcán, vaskos sportfelnijeivel és futurisztikus vonalvezetésével. Míg a belső tér a bézs árnyalatú bőrrel, rengeteg szénszálas anyaggal és fényes fém felülettel határozottan luxus jelleget kap.

G-Tec X-Road

Az X-Road igazából a Zarooq Motors régi Sand Racerére hajaz, melyet a Laffite társalapítója, Bruno segített kifejleszteni. A G-TEC nyújtott némi segítséget, valamint Philippe Gautheron, versenymérnök, aki a kasztnit tervezte, illetve Team Virage Group is, akik finomhangolást végezték.

G-Tec X-Road
A márka szerint korlátozott kiadásban kerül majd gyártásra a versenyautó, csupán 30-at készítenek belőle. A limitált darabszám az árcímkén is meglátszik majd, a G-Tec X-Road ára 465 000 dollárnál, míg az elektromos modell 545 000 dollárnál kezdődik. A végső összeszerelés Los Angelesben történik majd, így az autó kaliforniai rendszámot kap majd. Már lehet előrendelni, de türelmesnek kell lenni, körülbelül 10 hónapos szállítási határidő várható.