Kezdőlap Hírek Autók A király tojása

A király tojása

1710
0
Koenigsegg

Maximilian Schneider, a Mitsubishi tervezője egy csodálatos Koenigsegg dizájn koncepcióval állt elő, ahol a “Königsei” igazából németül a “király tojását” jelenti.

KoenigseggSchneider a Koenigsegg vázlat kihívására készítette a remekművet, ahol meghívták a rajongókat, hogy egy jövőbeni Koenigsegg termékhez osszák meg ötleteiket.

KoenigseggSchneider Königsei nevű hagyma vagy tojás alakú hiperautója olyan egyedi tető karosszériát kapott, ami mintha megkoronázná a remekművet. Az autó hátsó részén lévő arany jegyek miatt viszont tényleg úgy tűnik, mintha a tojás egy koronát viselne.

KoenigseggA koncepcióban megtalálható a Koenigseggre jellemző körbefutó szélvédő és egy dupla buborékos tető, mely az alacsony, íves karosszéria tetején ül. A hátsó légkiömlők mindkét oldalon a megvilágított hátsó lámpák alatt ülnek és bepillantást engednek a gumiabroncsokra.

KoenigseggÚjrahasznosított tojáshéj kompozitot használ a koncepció autó és hidrogén meghajtású 6.4 literes V8-as motort, mely 1618 lóerős.

KoenigseggEzzel a Königseit környezetkímélő és a világ egyik leggyorsabb autója lenne, ami képes 2.8 másodperc alatt 100-ra gyorsulni. Az 1530 kg-os kupé végsebességét 441km/h-ra teszik.

KoenigseggÁra ismeretlen, viszont nagy valószínűséggel a világ legdrágább autóinak listájára is felkerülne.